Double sejr til Kawasaki på Donington Park.
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Storstilet double sejr til Kawasaki

Nicky Hayden var i alles tanker da SBK feltet indtog Donington Park. Sorgen blev hurtigt afløst af drama og uheld på banen.
Kim Münster
30/05-2017 kl. 16:21

Under Hashtaget RideOnKentuckyKid blev den 6. afdeling af SBK skudt i gang, på Donington Park i England. Under hashtaget gemmer der sig en reference til nu afdøde verdensmester Nicky Hayden, som på tragisk vis mistede livet under en cykeltur for seks dage siden.

Lørdags løb 1

Chaz Davis fik sendt Ducatien afsted i imponerende stil og lagde sig solidt på 1. pladsen. Tre styks Kawasakier (Jonathan Rea, Tom Sykes og Randy Krummenacher) indtog hhv. 2., 3. og 4. pladsen. Chaz Davis sendte Ducatien sidelæns og med fuld kraft gennem svingene de første 6 omgange, hvorefter han (Chaz Davis) tabte forenden og måtte en tur i gruset. 

Til trods for at han hurtig fik Ducatien kørende igen, måtte han se sig slået tilbage til en 13. plads. 

Imens havde teamkammeraten Marco Melandri kæmpet sig op på en 3. plads med 4. pladsen, Alex Lowes, bag sig. 

Der udspillede sig nu en kamp om førstepladsen, mellem de to teamkammerater. pladsen. Desværre for Jonathan Rea, kunne han ikke holde placeringen og måtte overgive 1. pladsen til Tom Sykes muligvis pga. et problem med dækket. Da Jonathan Rea med tre omgange tilbage tabte bagenden i et hårnålesving, stod det klart, at også han muligvis havde et dæk problem. På  dramatisk vis sendte han fabriks Kawasakien og ham selv en tur i grusset, heldigvis kunne han selv gå der fra. 

Ulykken gjorde, at Tom Sykes kunne køre sikkert over målstregen, som vinder af lørdagens løb. 

Marco Melandri som ellers lå til endnu en 3. plads endte, som følge af en alternativ linje, en kortvarig tur i græsset. Det udnyttede Alex Lowers og kørte i mål som nr. 3 efter den tidligere BSB (Britisk SuperBike) kører Leon Haslam, som gør comeback på en Pucetti-Kawasaki.

Søndags løb 2

Gårdagens 4. plads gav Marco Melandi pole position. Det formåede han at udnytte til fulde, da han sendte Ducati Pinegalen afsted, som var det taget ud af en teoribog. Efter blot to omgange havde Jonathan Rea kæmpet sig op på 1. pladsen. 

Gårsdagen 2. plads Leon Haslam blev sat til tælling af 3. pladsen, efter Michael Van Der Mark lavede en voldsom nedbremsning. 

Den voldsomme handling forårsagede at Chaz Davis, som ellers havde kæmpet sig op på en 6. plads, måtte en tur i græsset hvorefter han endte på 13. pladsen. Leon Haslam udgik. Jonathan Rea havde nu lagt sig i front med teamkammeraten (Tom Sykes) i hælende. 

Til trods for Tom Sykes kørte stribevis af løbets hurtigste omgange, lykkedes det ham ikke at komme op og true Jonathan Rea på 1.pladsen. Chaz Davis viste sig særligt overlegen i forholdt til de andre kører, ved at køre sig fra en 13. Plads helt frem til 3. pladsen. 
Jonathan Rea kørte Kawasaki til deres nr. 100 SBK Sejr.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start