Moto GP: Stoner vinder på Jerez
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Stoner vinder på Jerez

Intensivt Moto GP race
Thomas B
29/04-2012 kl. 23:15

Efter nogle problemer med setup på Qatar og i tidskørslerne på regnvåde Jerez, spillede alt perfekt for Stoner i dagens race på tør bane og han satte samtidig en tyk streg under sit 1-tal på motorcyklen med den måde han vandt løbet på. Et sats at vælge hårdt bagdæk, men det virkede for Stoner, der dermed havde “råd til” at lave vilde skridere alle 27 omgange og på den måde overstyre og spare på fordækket, som netop blev manges problem i dag på Jerez.

Vinderen i Qatar, Lorenzo, startede løbet fra pole, men blev pakket lidt ned, de første par omgange pga en masse bumleri, bytten maling og puffen med albuer og knæ i førergruppen. Heldigvis ingen styrt pga. det og feltet blev efterhånden strakt ud. På 4. omgang gik Stoner i spidsen, tæt fulgt af Lorenzo og de to fik et hul, som holdt hele vejen til mål. Lorenzo var for det meste indenfor slipvind-afstand af Stoner, men kom alligevel ikke de næste 10-15 omgange tæt nok på til at kunne lave et angreb. Men Stoner lavede en fejl, 9 omgange før mål og Lorenzo lukkede hullet og lavede et enkelt angrebsforsøg, men Stoner fik afværget og igen skabt et lille hul, der holdt hjem.

Imponerende var også Cal Crutchlow's præstation på Monster-Yamaha'en. Han hægtede sin teamkollega Dovizioso af og kæmpede sidst i løbet længe med hjemmebanemand Dani Pedrosa på Repsol-Honda'en. Pedrosa havde en forsigtig start på løbet og fik først rigtig fart på til slut, hvor han kæmpede sig fri en en større gruppe og satte jagten ind på Lorenzo og Stoner. Men Crutchlow hentede ham og lod ham ikke slippe væk, men kunne heller ikke komme forbi og sådan endte det, med Pedrosa 3'er og Crutchlow lige efter.

Så kom en enlig Dovizioso, efterfulgt af en lige så enlig Bautista, hvorefter endnu en duel blev afsluttet nærmest på målstregen, Moto2-verdensmester Bradl lige foran Hayden. 6 sek senere fulgte næste duel: Rossi og Barbera, placeret i nævnte rk.flg. 3 sek efter de to kom Ben Spies på fabriks-Yamaha'en. En præstation under vanlig standard.

Heftig kamp i Moto 2 på våd bane – som sædvanlig et hundeslagsmål, de første par omgange. Lüthi kom alene afsted, men blev senere hentet og førerpositionen skiftede mange gange. Til sidst kæmpede Marquez og Espargaro om 1. pladsen og skiftedes til at føre. Espagaro lå forrest da der kom rødt flag efter 17 omgange, pga. for meget vand på banen. 3'er blev Lüthi.

Moto 3 blev kørt på delvis tør bane, men der var adskillige styrt alligevel og mange af dem i samme sving. Polemand Rins, kom godt afsted sammen med Fenati og Rossi (ikke dén Rossi), men Rossi styrtede (!) og den gjorde Rins også, men kom op igen og faldt ned til forfølgergruppen, der bestod af Cortese og Salom. Fenati kom alene i spidsen og øgede samtidig forspringet til utrolige 36 sekunder og han nåede at tage flere af de sidste med en omgang. Teenageren Rins måtte til sidst se sig slået af de mere erfarne Salom og Cortese, der tog de sidste podiepladser. Favoritten Vinales kørte en solotur i gruset, men kom på banen igen, og fik derefter kørt sig op fra 17. til 6. pladsen.

Moto GP – resultat (top 10/20)
1 Casey STONER AUS Honda
2 Jorge LORENZO SPA Yamaha +0.947
3 Dani PEDROSA SPA Honda +2.063
4 Cal CRUTCHLOW GBR Yamaha +2.465
5 Andrea DOVIZIOSO ITA Yamaha +18.100
6 Alvaro BAUTISTA USA Honda +21.395
7 Stefan BRADL GER Honda +28.637
8 Nicky HAYDEN USA Ducati +28.869
9 Valentino ROSSI ITA Ducati +34.852
10 Hector BARBERA SPA Ducati +35.103

Moto GP stilling (top 10)
1 Jorge LORENZO SPA Yamaha 45
2 Casey STONER AUS Honda 41
3 Dani PEDROSA SPA Honda 36
4 Cal CRUTCHLOW GBR Yamaha 26
5 Andrea DOVIZIOSO ITA Yamaha 22
6 Alvaro BAUTISTA USA Honda 19
7 Nicky HAYDEN USA Ducati 18
8 Stefan BRADL GER Honda 17
9 Valentino ROSSI ITA Ducati 13
10 Hector BARBERA SPA Ducati 13

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start