Spritkørsel med fartrekord - Yamaha XS 650 på Vodka
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Spritkørsel med fartrekord

Yamaha XS 650 på Vodka
CO
11/09-2018 kl. 10:50

Mange rekorder blev slået ved årets speedweek på Bonneville Salt Flats som blev afholdt d. 24.-30- August dette år.

Blandt de mere kuriøse er en rekord i klassen for delvist modificerede 750cc motorcykler fra 1980 eller ældre med alternativt brændstof.

Ryan Montgomery som ejer og driver Montgomery Distillery Missoula Montana går tilsyneladende ind for genbrug, for sidste vinter besluttede han sig for at anvende raffinerede restprodukter fra firmaets vodkaproduktion som brændstof i en motorcykel.

Ryan havde en 1980'er Yamaha XS 650 stående, restprodukter til ethanol fremstilling og en lokal Bonneville ekspert Neil “Mort” Olson til at hjælpe sig med teknikken.

En interessant opgave for Ryan Montgomery som ingen erfaring har med at bygge racing motorcykler og aldrig før har kørt et løb. Overraskende nok krævede det kun lidt fifleri med karburatorjustering og udskiftning af dyser for at få slå motoren i gang. Med hjælp fra venner og sponsorer fik Ryan XS 650'eren udstyret med kåber, lakeret og navngivet “Sudden Wisdom” efter distelleriets Rye Whisky. Tjah… alle ved jo hvor klog man bliver når der ryger alkohol gennem systemet.

Yamaha XS 650 “Sudden Wisdom”

Målet var at nå 98mph -157,71km/t, men “Sudden Wisdom” imponerede ved at sætte ny rekord i klassen med en gennemsnitsfart på 113mph – 181,89km/t.

Man kan kun gisne om hvordan rekorden blev fejret, men tømmermændende meldte sig hurtigt, da rekorden kun tre dage senere blev slået af en 1974 Honda CB705 med en tophastighed over 230 km/t.

Vi har desværre ingen informationer om brændstoffet som blev benyttet i CB 750'eren….. Moonshine??

Del med en ven

0 personer snakker om “Spritkørsel med fartrekord

Skriv et svar

Giver børn en ny start