Som brødre vi dele – hvilken Marquez tager det hele?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Som brødre vi dele – hvilken Marquez tager det hele?

Repsol Honda har i dag offentliggjort, at Marc Marquez danner hold med sin lillebror i 2020.
Steffen F. Olesen
18/11-2019 kl. 21:00

Det er nu officielt at Repsol Honda vil gennemføre næste sæson med et dobbelt Marquez hold, da Marc Marquez’ lillebror – Alex Marquez – overtager Jorge Lorenzo’s plads i kølvandet på gårsdagens pludselige udmelding.

“Honda Racing Corporation is pleased to announce the signing of double World Champion Alex Marquez. The young Spanish rider will join the Repsol Honda Team on a one-year contract. He will move from the intermediate class to partner eight-time World Champion Marc Marquez in 2020 for his debut season in the premier class aboard the Honda RC213V.”

 

Marc Marquez insisterer på at han på intet tidspunkt har lagt pres på hverken Honda eller sin lillebror, og at beslutningen er helt deres egen.  

Vis dette opslag på Instagram

It’s official! @alexmarquez73 to join @marcmarquez93 at @HRC_MotoGP in 2020! ✍️ #AM73 #MM93 #MotoGP #2020awaits

Et opslag delt af MotoGP (@motogp) den

Alex Marquez har gennem sin karriere arbejdet hårdt på at bryde fri af sin brors skygge, og nu får han virkelig chancen for at vise hvad han kan. Men det dér med at sidde på nakken af en GP-racer er ikke helt nyt for Alex, der som belønning for sin Moto3-sejr på Valencia i 2014, fik lov at prøve kræfter med netop sådan et dyr. Efterfølgende har Alex også været involveret i forskellige tests hos Honda.

Den 23-årige Moto2 verdensmester springer i sadlen allerede på tirsdag, men det forlyder at Alex indledningsvis vil blive placeret hos LCR teamet, imens Stefan Bradl – Repsol Honda’s testkører – slutter sig til Marc for at færdiggøre 2020 prototypeprojektet.

At Alex løb med kontrakten havde vi håbet, men det kommer ærligt talt som lidt af en overraskelse, da rygtebørsens seneste forlydender gik på at Johann Zarco var en rigtig stærk kandidat.

Efter sit brud med KTM har franskmanden ageret stand-in hos LCR Honda, men det ser umiddelbart ud til at der nu kun er én vej at gå for Zarco – nemlig at acceptere et sæde hos Avintia Ducati. Skulle det gå helt galt er der vel egentlig også en åben plads hos Marc VDS teamet i Moto2, og mon ikke sædet stadig er varmt efter Alex Marquez’ brandvarme sæson.

Endnu engang er der lagt i ovnen til et brag af en sæson, og det bliver sjovt at se om Alex fejer benene væk under den 8-dobbelte verdensmester. Og hvem ved? – måske får vi lov at se en pitgarage uden skillevæg – de er jo trods alt brødre.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start