Skræmmende afslutning på MotoGP - Zarco i vildt styrt
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skræmmende sæsonafslutning i MotoGP

Repsol Honda snuppede efter sæsonens sidste løb på Valencia kronen i teammesterskabet, efter Marc Marquez nappede sin 12. sejr denne sæson. Også Jorge Lorenzo sikrede teamet point i hvad der blev enden på hans karriere som MotoGP kører.
Steffen F. Olesen
17/11-2019 kl. 22:00

Jack Miller fik fyret godt og grundigt op under sin Pramac Ducati ved start bag streg nummer 3, og strøg afsted for at nå løbets første sving som nummer 1. Marc Marquez fik fra 2. startposition en lidt mere sløset start på løbet, hvorfor han efter sving 1 befandt sig på sjettepladsen.

I sving 2 kom Jack Miller ud i en lidt for bred linje, og det åbnede døren for Fabio Quartararo – der startede i pole position – og kort efter skruede rookie’en op for tempoet.

Ind i sving 1 på løbets anden omgang lå en sulten Marc Marquez på tredjepladsen, efter at have gjort kål på den hurtigt startende dou bestående af Alex Rins og Andrea Dovizioso. Det varede ikke længe før den regerende verdensmester også gjorde kort proces med Jack Miller, for herefter at låse sigtekornet fast på Fabio Quartararo i front.

Årets rookie lå 0,7 sekund foran Marc Marquez, og kampen om førstepladsen betød, at der snart var 0,8 sekund ned til Jack Miller på tredjepladsen. Marc Marquez sneg sig stille men sikkert ind på rookie’en i front, og på løbets ottende omgang så den sultne spanier sit snit til at rykke forbi i sving 11.

På en eller anden måde var det lykkedes Jack Miller – med Andrea Dovizioso og Alex Rins på slæb – at hale ind på de to i front, og da hullet mellem nummer 2 og 3 var nede på under et halvt sekund, lå top-5 rytterne alle inden for 1,7 sekund. Men Marc Marquez havde fundet rytmen, og den 8-dobbelte verdensmester øgede afstanden til Fabio Quartararo for hver gang vejen slog et knæk. Først til et halvt sekund, så til 0,6 sekund og herefter 8 tiendedele af et sekund, imens Fabio Quartararo følte et konstant pres fra bagvedkørende Jack Miller.

Med 6 omgange tilbage begik ingen af kørerne alvorlige fejl, men det lykkedes alligevel Marc Marquez at lægge endnu mere afstand til andenpladsen, og på dette tidspunkt var hullet ned til rivalen på den gode side af halvandet sekund. Jack Miller gav maskinen alt hvad den kunne trække, men det var desværre ikke nok til at fange Fabio Quartararo’s knivskarpe M1’er – ham rookie’en gør altså et eller andet rigtigt!

Marc Marquez trillede over sæsonens sidste målstreg som førstemand, efterfulgt af ”Rookie Of The Year” Fabio Quartararo, og manden der senere skulle indfinde sig på skamlens nederste trin blev Jack Miller.

Danilo Petrucci, Johann Zarco og Iker Lecuona styrtede alle i sving 6 på omgang 14. Petrucci røg som den første, efterfulgt af Johann Zarco der smuttede lidt længere inde i svinget og også måtte en tur af banen. Et styrt som i sig selv ikke var specielt frygtindgydende, lige indtil tredjemanden smed sin KTM på nøjagtig samme sted i selv samme sving.

Johann Zarco var kun lige kommet på benene efter sin røvtur i sandkassen, da han ufrivilligt blev kastet ud i en baglæns saltomortale. Iker Lecuona’s KTM fulgte nemlig præcis samme rute som Johann Zarco havde taget gennem gruset, og fejede med høj hastighed benene væk under franskmanden, som var på vej mod autoværnet og derfor stod med ryggen til. På mirakuløs vis kom ingen af de tre alvorligt til skade, og med sidstnævnte hændelse – som du her under kan se i Eurosport Nederland’s twitteropslag – kan vi vel sagtens blive enige om, at Johann Zarco fik et brag af en afslutning på sæson 2019.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start