Skøjteprinsesser på 2 hjul - MotoGP 2018 afslutning
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Skøjteprinsesser på 2 hjul

Sæsonens sidste løb endte i kaos
Steffen F. Olesen
19/11-2018 kl. 12:18

Vejret var imod kørerne da banen i Valencia led under meget kraftig nedbør. Trods store mængder vand valgte feltet at give sig fuldt ud og leverede en spændings fyldt afslutning på sæsonen. 


Bane: 

Circuit de Valencia, Spanien

Startopstilling: 

1 Maverick Viñales – 2 Alex Rins – 3 Andrea Dovizioso – 4 Danilo Petrucci – 5 Marc Marquez – 6 Pol Espagaro

 

Løbet:

Gennem massive kaskader af regn kan man i det fjerne svagt ane lamperne slukkes da starten går. Alex Rins komer godt fra land efterfulgt af Andrea Dovizioso, Maverick Viñales, Pol Espagaro og Marc Marquez.

Espagaro går inden om Dovizioso i sving 4, men kommer for bredt ud og må give Dovizioso placeringen igen.

Rins har fundet den helt rigtige rytme og lægger med det samme mere og mere afstand til de bagvedkørende.

Marquez forsøger på 2. omgang at rykke forbi Espagaro men mislykkedes. På efterfølgende omgang rykker han alligevel en placering frem da Viñales falder ned bag både Espagaro og Marquez op ad langsiden.

På samme omgang styrter Aleix Espagaro i sving 3, og på dette tidspunkt er Rins hele 2,5 sekunder foran Dovizioso på 2.

På 4. omgang bremser Marquez sig forbi Pol Espagaro hvilket placerer verdensmesteren på 3. pladsen. Petrucci napper 5. pladsen fra Viñales, som kort efter falder endnu en placering tilbage. Jack Miller tager 6. pladsen for en stund, men han styrter kort tid efter i i sving 3.

I jagten på 2. pladsen skrider Marquez flere gange, både på for- og bagenden, og der skal heller ikke gå længe før vi ser spanieren highside i sving 9. Efter sin lille flyvetur må Marquez have sat sin skulder på plads igen igen. 

I samme periode styrter Michele Pirro i sving 10, Petrucci i sving 13 og Thomas Luthi i sving 12, og til sidst mister vi også Pol Espagaro. 

Stillingen efter de mange styrt over kort tid er som følger: Rins, Dovizioso, Rossi, Viñales, Iannone og på 6. pladsen har vi Morbidelli. Og bedst som man tror at der er kommet styr på sættet, mister Iannone greb på baghjulet og snurrer 180 grader inden man må springe af cyklen. 

Andrea Iannone's styrt betyder at Dani Pedrosa nu ligger på 6. pladsen. 

2 omgange senere styrter Morbidelli i sving 8 og kort efter også Viñales i banens sidste sving. 

“Hmm… hvis det bliver ved på denne måde er der snart ikke flere deltagere tilbage”- nåede man ikke at sige før Bradley Smith falder af sin cykel i sving 13.

Cirka halvvejs gennem løbet har Rins sat farten ned og derved ladet Dovizioso og Rossi komme helt tæt på. Rins begår en mindre fejl, hvilket udnyttes af Dovizioso og Rossi som smutter inden om den, ind til nu, ledende Suzuki.

Løbsledelsen tager nu en rask beslutning og lader de røde flag blafre ud over autoværnet. Løbet er sat til genstart med 14 omgange når regnen er lusket væk.

Startopstillingen ved løbets 2. start se således ud: Rins, Dovizioso, Rossi, Pedrosa, Zarco og Nakagami.

Johann Zarco får lavet en knap så god start og falde et par placeringer tilbage, hvorimod Pol Espagaro, som jo styrtede tidligere, har genfundet gnisten og hurtigt kører sig op på 4. pladsen. 

Efter en enkelt omgang trækker Dovizioso forbi Rins op ad langsiden og lægger sig i spidsen.

Dovizioso får lagt luft til de bagvedkørende og Rossi på 3. pladsen ligger nu helt tæt på Rins. 

Problemet i sådan et vejr er at når man er kommet tæt nok på forankørende til at lave en overhaling, kan man absolut intet se grundet spray fra forankørendes baghjul.

Alligevel finder Rossi en vej forbi Rins, måske i blinde, men det lykkedes og Rossi er nu 2'er.

Med 6. omgange tilbage mister Alvaro Bautista bagenden og må en tur af banen.

På den efterfølgende omgang taber også Rossi bagenden og styrter fra sin 2. plads. Han springer op på hesten igen, men den ser noget forslået ud.

Dovizioso er første mand over stregen og har derved både startet og sluttet sæsonen med sejr. Alex Rins viser endnu engang at Suzuki stadig kan med en 2. plads. 

Pol Espagaro, som styrtede inden genstart, tager sin første podie placering nogen sinde, og kan bestige skamlens 3 højeste trin.

Michele Pirro napper 4. pladsen og Dani Pedrosa afslutter sin karriere med en flot 5. plads.

Til at lukke top 6 har vi Takaaki Nakagami som tidligere har udtalt at han ikke har kørt nok på cyklen til at føle sig tryg ved regnvejrs kørsel.

Og med sådan en afslutning kan man da ikke andet end at glæde sig til MotoGP sæson 2019!

Del med en ven

0 personer snakker om “Skøjteprinsesser på 2 hjul

  1. God artikel og spændende løb og sæson (som jeg i flere år har betalt 900 kr om året for at se på MotoGp.com – alle pengene værd).
    Bliver spændende i 2019 med alle de rokeringer og lovende rookies

    Mvh tidligere rr-skribent på Magacin, Thomas B 😉 der stadig kører RD (rimer endda)

Skriv et svar

Giver børn en ny start