Super WorldSBK løb på Misano inden Sommerferien
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sidste WorldSBK løb inden sommerferien

Herligt løb på Misano
Steffen F. Olesen
08/07-2018 kl. 23:53

Løb 1:

Startopstillingen til weekendens løb 1 lyder som følger: Tom Sykes starter fra pole, lige ved siden af teamkammeraten rea. I 3. og 4. startposition har vi henholdsvis Eugene Laverty og Xavi Fores. Som afslutning blandt de 6 forreste holder Lorenzo Savadori og Loris Baz, bag streg nummer 5 og 6.

Da starten går skyder de 2 grønne en god fart og er de første i sving 1. Allerede i sving 2 styrter Loriz Baz og Davies har sneget sig op på 4. pladsen, efterfulgt af Fores og Savadori. Rea forsøger at lægge afstand til feltet, men Sykes formår at hænge på ind til videre.

Kort før Yonny Hernandez styrter i sving 5 og udgår, kører Van Der Mark sig op på 6. pladsen forbi Savadori. Laverty som ligger 3'er, har sneget sig helt tæt på forankørende Tom Sykes. På omgang 5 lykkedes det Laverty at gå inden om Sykes i sving 1 og herved placere sig på 2. pladsen. Gang på gang har vi set at når først Sykes er blevet overhalet 1 gang, har han tendens til at miste sin mojo, og falde endnu længere ned i rækkerne. Der er også tilfældet her, da Davies på omgang 6. udbremser Sykes i sving 5, sætter Ducati'en sidelæns og overhaler. På samme omgang kører Lowes for bredt i sving 8 og taber forenden. Han er dog hurtigt oppe på maskinen igen, men er naturligvis sat en del placeringer tilbage. Midtvejs i løbet slipstreamer Van Der Mark forbi Fores op ad langsiden og lægger sig som 5'er. Ind i sving 4 på samme omgang napper Savadori 6. pladsen fra Fores. Kort efter styrter Lowes igen, denne gang i sving 2 hvor han udgår. I front er Jonathan Rea 1,8 sekunder foran Laverty på 2. pladsen.

I løbet af de sidste omgange går Van Der Mark forbi Sykes og tager 4. pladsen, Laverty går for bredt ind i banens sidste sving og lukker herved Davies forbi, og Fores triller inden om Savadori hvor han placerer sig på 6. pladsen.

Inden det ternede flag passeres viser Rea overskud med sit forspring på små 4,5 sekunder og vinker til publikum.

Rea tager sejren efterfulgt af Davies, Laverty, Van Der Mark, Sykes og Fores.


Løb 2:

Grundet gårsdagens resultat ser startopstillingen i løb 2 således ud: Fores, Van Der Mark, Sykes, Melandri, Savadori, Camier, Laverty, Davies og Rea.

Da lamperne slukkes klapper Fores sin cykel i røven og suser afsted mod sving 1 som første mand. Efter få sving forsøger Savadori at komme forbi Melandri, hvilket sænker farten og skaber rotation mellem flere af kørerne. Efter episoden ser rækkefølgen sådan her ud: Fores, Van Der Mark, Sykes, Melandri, Davies og Rea.

Davies forsøger at gå inden om Melandri i sving 2 på omgang 3, men må bakke ud for ikke at kollidere. Rea kommer forbi Davies i sving 7, men formår ikke at holde positionen. Oppe i front har den førende kører, Xavi Fores, tekniske problemer hvilket betyder, at han må forlade banen og opgive håbet om en sejr.

På omgang 4 går Rea inden om Davies i sving 4, Davies inden om Rea i sving 8 og Rea endnu engang inden om Davies, denne gang i sving 14. Melandri slipper forbi Sykes i sving 8 hvor han tager 2. pladsen. Sykes bliver 2 omgange senere sat endnu en placering tilbage af Rea, som kører dybt i sving 2 for at kunne tage en snæver linje i sving 3, hvor har foretager passeringen.

På 9. omgang bytter Melandri og Rea plads en del gange med det udfald at Rea vinder kampen og nu er 2'er.

Tom Sykes bliver endnu engang skubbet tilbage, denne gang af Davies der dykker inden om i sving 1. Over de næste 4 omgange bruger Rea tiden på at jagte Van Der Mark, der har skabt 1,5 sekunders luft ned til 2. pladsen. Det tager sin tid for Rea at komme tæt nok på Van Der Mark til at forsøge et angreb. Rea forsøger gang på gang at finde et hul forbi Van Der Mark, men Hollænderen forsvarer sin føring til U.G.

Leandro Mercado styrter i sving 2 med blot 4 omgange tilbage. Inden løbet afsluttes lykkedes det Rea at komme forbi Van Der Mark hvorved han også i løb 2 tager 1. pladsen.

Resultatet af løb 2 lyder altså: Rea vinder, Van Der Mark kæmpede flot men må nøjes med 2. pladsen, Melandri blev 3. mand, Davies tager 4. pladsen, efterfulgt af Sykes og Lowes på 5. og 6. pladsen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start