Moto 3: Sejr i det Svenske - Emil Meyer Petersen
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sejr i det Svenske

Moto3´eren konkurrencedygtig mod de stærke 125cc 2-taktere
Emil Meyer Petersen
30/04-2012 kl. 10:45

Anderstorp var banen som jeg og teamet mente kunne blive det største problem i SM i år, pga den meget lange langside!! men det skulle, til vor store glæde, vise sig at Moto3´eren faktisk også var konkurrencedygtig mod de stærke 125cc 2-taktere her.

Fredagen stod på træning, og første direkte sammenligning med tidligere års konkurrenter, det gik ikke helt dårligt, en smule små-justeringer og jeg mente at det rigtige setup til lørdagen var fundet.

Lørdag stod vi op til nogenlunde vejr, lidt koldt men tørt, kvalificeringen bragte mig i startposition 4, stadig i første række. Op til løbet blev det mørkere og mørkere på himmelen, men alle valgte selvfølgelig at køre på slicks, det er jo dét der er sjovest. starten gik og vi lå efter få omgange 5 kørere inden for 0.8 sekund, mange skift i positionerne indenfor gruppen, rigtig fedt, Moto3´eren er rigtig god ud af svingene, men knap så god for enden af langsiden, det betød at hvad jeg indhentede i svingene tabte jeg for enden af langsiden, det hele gik fint indtil det (som så mange gange før) begyndte at dryppe, jeg var klar over at de ville afbryde løbet og kørte lidt mere forsigtigt, løbet blev afbrudt og erklæret “wet-race” vi fik skiftet til regndæk og løbet gik igen i gang, i regnvejr er det nok en fordel med 4-takt, den har en mere rolig motorgang, nå men jeg lavede en god start og fik bragt mig selv i front et godt stykke foran de andre. Da de to tider blev lagt sammen stod jeg sgu som vinder, næsten 4 sekunder før nr 2, min værste konkurrent fra sidste sæson, Joakim Gulliksen, åbenbart tager vi kampen op igen.

Søndag stod vi op i regn, øv, regndækkene kunne blive på Hondaen, ihvertfald under kvallen, jeg fik indstilt affjedringen lidt blødere så den passede bedre til det våde, jeg var ikke helt tilfreds med grebet i forhjulet, der var meget vand og forenden føltes lidt “løs”, men 6. startposition var OK under forholdene. Efter over 4 timer var banen knastør, og slicks blev monteret til løbet. Jeg fik en god start fra 6.position, de første omgange lå vi en 4-6 stykker og kæmpede om pladserne i front, men een efter een faldt flere ud af gruppen og manden i front, Alfred Björback kørte sig suverænt i front med Joakim Gulliksen som 2ér, jeg lå så og kæmpede med min team-kompis Linus Harryson om 3.pladsen, jeg trak det længste strå og kunne øge min hastighed tilpas meget til at køre de sidste omgange hjem på sikker vis, en 3. plads er sgu OK.

Jeg fører nu efter første race-weekend med 1 point ned til Gulliksen, og glæder mig til Falkenberg om 3 uger, Falkenberg-banen burde passe Moto3´eren rigtig godt, kortere langside giver konkurrenterne mindre tid til at indhente, jeg glæder mig allerede.

Del med en ven

0 personer snakker om “Sejr i det Svenske

Skriv et svar

Giver børn en ny start