Se virtuelt MotoGP samt MotoE i dag

MotoGP udvider gratis videopas til d. 30 juli, og sender flere digitale racerløb
Mikkel Skotte Sølvkjær
17/05-2020 kl. 05:00

Allerede midt i marts, var ledelsen hos MotoGP klar med et gratis videopass som en trøst for alle aflysningerne til den kommende nedlukningsperiode. I første omgang kunne der ses gratis race fra perioden 1992-2019, men kun indtil d. 27. april.
Siden da – og desværre, kan man efter omstændighederne sige, er perioden blevet gradvist forlænget i takt med fortsættelsen af aflysninger og karantæner, og nu varer videopasset helt frem til 30. juli.

Tilføjelsen af virtuelle løb fra det officielle MotoGP computerspil produceret af Milestone, startede d. 29/3 med en hård kamp blandt ti kørere på Mugello.

Debutanten for Repsol Honda Team, Alex Marquez, løb med sejren og skrev sig ind i historiebøgerne som den første vinder af et digitalt grand prix.

Artiklen fortsætter under billedet

Detaljer og livlighed fejler ikke noget i Milestone's grafik

Vi er nu kommet til det fjerde virtuelle løb i sæsonen, og konkurrencen er stadig benhård, selvom der hverken tælles point eller uddeles store trofæer.

Kørerne lægger stadig masser af energi i løbene, og det er tydeligt at mærke, hvor indædte konkurrencemennesker der sidder med hver deres controller til spillet – det er kampen om ære og håneret, der er på spil.

I det kommende løb, der køres på en computer-generet kopi af Misano World Circuit Marco Simoncelli, opkaldt efter det vellidte supertalent som forulykkede under tragiske forhold på Sepang i 2011, tilføjes nu en klasse mere, nemlig MotoE klassen – de eldrevne raketter som var med til udvalgte løb sidste år, og også skulle have deltaget i denne sæson.

MotoGP afdelingen skal køre 9 omgange på banen, hvilket svarer til 35% af den oprindelige løbsdistance, mens MotoE kørerne slipper med 5 omgange, svarende til 50%.

Den kortere distance matcher forholdene i virkelighedens verden, hvor hensyn til batteriøkonomi og tid er vigtige faktorer.