Sam Sunderland og KTM vinder Silk Way Rally
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Sam Sunderland vinder Silk Way Rally

Udbygger føring i FIM Cross-Country serien
Steffen Olesen
18/07-2019 kl. 16:45

Den britiske kører Sam Sunderland vandt 2019 Silk Way Rally – hvor der fra Irkutsk nær Bajkal søen – køres i tusindevis af kilometer gennem Sibirien, over de Mongolske stepper, til de gigantiske vidder i Gobi ørkenen, med endestation Dunhuang i Kina.

Se videoen fra euronews herunder – hvor du får en del info om eventen – og hvor motorcyklerne får opmærksomhed efter ca. 16 sekunder.

I år fik motorcyklerne for første gang lov til at deltage i Silk Way Rally, og løbet er optaget på FIM Cross-Country kalenderen, hvor det er det 2. planlagte løb i rækken af fire.

Sam Sunderland som efter den seneste sejr stadig fører serien, var inden tilføjelsen til løbskalenderen meget begejstret for den nye udfordring. Vi gætter på at stemningen har nået nye højder efter den seneste sejr.

Et hårdt ræs

Sam Sunderland udtalte efter sejren, at det var en fantastisk oplevelse. At køre gennem de skiftende omgivelser og opleve så mange forskellige scenarier, er en af de ting han elsker mest ved sin sport. Sunderland fortalte også at ræset var virkelig hårdt, og helt specielt de sidste tre dage i KIna.

Men da det lille forspring Sunderland havde opbygget til konkurrenterne, åbnede mulighed for at tilrettelægge den resterende kørsel, så han kunne køre sejren hjem.

Sam Sunderland takkede også KTM og sit hold for alt deres hårde arbejde.

Herunder top 5 i den første udgave af Silk Way Rally for motorcykler:

1. Sunderland 26:12:47
2. Short +00:20:22
3. Van Beveren +00:21:01
4. Benavides K +00:21:37
5. Benavides L +00:36:50


Sam Sunderland vandt ikke blot Silk Way Rally, men udbyggede også føringen i FIM Cross-Country serien.

Se resultater fra de forskellige løb og den øjeblikkelige samlede stilling her.


Vil du læse mere fra årets Silk Way Rally – og læse citater fra flere af kørerne –  så er der blandt andet denne mere uddybende historie FIM's hjemmeside.


Silk Way Rally's hjemmeside finder du her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start