Ryd kalenderen og gem disse dato'er! - MotoGP 2019
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ryd kalenderen og gem datoerne

MotoGP/E 2019 kalender
Steffen F. Olesen
05/02-2019 kl. 08:46

I September måned offentliggjorde MotoGP et udkast af løbskalenderen for 2019 sæsonen, og det kan nu bekræftes at der ikke vil ske nogle ændringer i kalenderen.

De i alt 19 løb vil blive afholdt på de samme baner som i sæson 2018, og faktisk også i samme rækkefølge.

MotoGP 2019 løbskalender

Stop lige en halv!

Når du nu alligevel sidder og nærstuderer kalenderen, og tager hjerne-billeder af den, så du kan sikre dig at der ikke bliver lagt andre planer på disse datoer – så sæt lige kryds ved løb 4, 5, 9, 11 og 13.

Ved disse løb bliver der nemlig også afholdt det længe ventede MotoE! De elektriske racere skydes afsted søndag morgen umiddelbart efter MotoGP opvarmningen, på de ovenstående dato’er. Antallet af omgange i sådan et MotoE løb er naturligvis begrænset af batteriernes kapacitet, men løbsdistancen bliver heldigvis lidt længere end man oprindeligt havde tænkt, og kommer til at foregå over 7 – 10 omgange.

MotoE cyklerne har gennem 2018 sæsonen, kørt opvisningsrunder i forbindelse med MotoGP, og jeg selv har haft fornøjelsen af, at bevidne det elektriske missil på Sachsenring i Tyskland. 

En lidt mystisk oplevelse når man – i fuld gang med at fjerne det sidste blod fra øresneglen efter GP maskinernes skrigeri – overraskes af en svag summen fra en fuld størrelse racer, med en fuldblods racerkører på nakken. De MotoE cykler kører forbandet hurtigt, og producerer så lidt lyd, at ikke engang sommerfuglene bliver forskrækket. Læs mere om MotoE her. 

Tilbage til MotoGP

Ud fra opstillingen af kørere vil jeg mene, at MotoGP sæson 2019 bliver betydeligt mere spændings præget end de sidste mange år. Posen er blevet rystet godt og grundigt, og denne sæson byder på det mest dramatiske kører line-up vi længe har set. 

Én ting der i den grad har været omtalt de seneste måneder er Jorge Lorenzo’s overtagelse af Dani Pedrosa´s sæde hos Honda. Jorge Lorenzo teamer op med Marc Marquez, og det bliver yderst interessant at se hvordan det udarter sig. De skarpe husker måske hvordan Yamaha’s pit garage for år tilbage var delt i 2, da Jorge Lorenzo kørte med de samme farver som Valentino Rossi.

Væggen der delte Rossi og Lorenzo

Hvordan Jorge Lorenzo håndterer situationen med sin nye teamkammerat må tiden vise – men én ting er sikkert! Lægger Marc Marquez og Jorge Lorenzo stridighederne bag sig, og går ind i 2019 som et hold der har podieplaceringer for øje, er der en god chance for at de vil leve op til deres påduttede øgenavn – The Dream Team.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start