MotoGP: Marquez sejr i regnvejr og ræserløb på Brno
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Regnvejr og ræserløb på Brno

Sommerferie-kapitlet er hermed overstået, og det er endnu engang tid til ræs!
Steffen F. Olesen
06/08-2019 kl. 04:00

Kraftig regn efter Moto2 løbet resulterede store mængder vand på Brno-banen, og samtlige kørere fuldførte deres sighting laps på regnvejrsdæk. Men til trods for et meget vådt sving 4 og løbsledelsens wet race erklæring, besluttede samtlige ryttere at trille i pit inden løbsstart for at skifte til slicks. Og med truende skyer i horisonten blev starten udskudt, imens kørerne sammen med deres teams klargjorde deres quick start procedure.

En ny løbsdistance på blot 20 omgange blev bekræftet, og en saftey car testede banen cirka 20 minutter inden løbet startede.

Da løbet endelig blev skudt i gang, lavede Marc Marquez fra pole position nøjagtig den start han havde håbet på. Knap så godt gik det for Jack Miller, der fra 2. startposition kæmpede mod en del hjulspind under starten. Andrea Dovizioso formåede at bide sig fast i røven på Marc Marquez ind i sving 1.

I sving 4 opstod der tumult mellem Franco Morbidelli, Joan Mir og Johann Zarco, da der ikke var plads til både Morbidelli og Zarco i svinget. Franco Morbidelli tabte kampen og trak Joan Mir med en tur i gruset.

Forholdsvis hurtigt trak de 4 forreste fri fra resten af feltet. Marc Marquez, Andrea Dovizioso, Alex Rins og Jack Miller, havde lagt afstand på omkring et sekund ned til Pol Espagaro på 5. pladsen, som krampagtigt forsvarede sin position bagvedkørende mod Valentino Rossi.

Som omgangene forsvandt lå den førende kvartet samlet inden for 0,8 sekund, og med begrænset mængde tør asfalt, var de alle meget påpasselige og afventende.

Samtidig lykkedes det Valentino Rossi at nappe Pol Espagaro, og umiddelbart efter gjorde Cal Crutchlow kunsten efter, og lagde sig i hælene på Valentino Rossi. På dette tidspunkt var der ikke mindre end 4 sekunder op til den førende gruppe.

Med 10 omgange tilbage faldt Jack Miller fra sin 4. plads tilbage, og afstanden op til Marc Marquez i front lød derfor på 1,5 sekund.

På efterfølgende omgang besluttede Marc Marquez sig tydeligvis for at give sin Honda hammeren, hvor ved han øgede afstanden til Andrea Dovizioso på 2. pladsen til over 1 sekund. I sving 10 på samme omgang mistede løbslederen kortvarigt grebet i forenden, men kold som han er kravlede han op på hesten igen, og holdt kablet stramt.

Da Marc Marquez tydeligvis havde sat sig for at nappe podiets højeste trin, stod det klart at de sidste 5 omgange ville blive en kamp om 2. og 3. pladsen mellem Andrea Doviziodo, Alex Rins og Jack Miller.

Med få omgange tilbage halede Alex Rins ind på Andrea Dovizioso, men snart var det Suzuki’en der var under angreb. Jack Miller låste sigtekornet på Alex Rins’ Suzuki GSX-RR, og med 2 omgange tilbage var det all or nothing for Jack Miller i sving 1.

Jack Miller gjorde sit bedste i forsøget på at avancere og kom da også forbi, men Alex Rins var ikke klar til at give op, og skar tilbage inden om i udgangen af svinget.

4 sving senere gjorde Jack Miller endnu et forsøg som lykkedes. Dækkene på Alex Rins’ cykel ikke kunne simpelthen klare flere hårde kampe, og han valgte derfor at lade australieren komme forbi.

Oppe i front nappede Marc Marquez sin sejr nummer 6 i denne sæson, og øgede herved sit forspring i den samlede VM stilling til 63 point. Andrea Dovizioso trillede ind som 2’er, efterfulgt af en velfortjent 3. plads til Jack Miller.

  

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start