Chaz Davies styrter lørdag men får revanche søndag
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rea vinder femte superbike løb i streg

Chaz Davies styrter lørdag men får revanche søndag
Flemming Truelsen
02/04-2017 kl. 21:55

Weekendens første løb på Aragon blev noget af en gyser for Ducati og publikum. En kanon start fra Davies i pole fik ham først afsted, men med to Kawasakier og en Melandri-Ducati i hælene var der kun en ting at gøre og det var max gas. 

Efter flere skift mellem Rea og Davies så det faktisk også længe ud som om han var i stand til at fuldføre planen. Han forblev i front størstedelen af tiden og på anden sidste omgang var han stadig først over stregen. Desværre for Davies kom han lidt for hurtigt ind i svinget efter langsiden og måtte med høj fart i jorden. Forhjulet skred ud og han måtte ud på en længere glidetur med benet fanget under Ducatien inden han til sidst holdt stille.

Heldigvis skete der ikke noget voldsomt og han gik tilsyneladende uskadt fra stedet med en stor tordensky hængende over hans hjelm. Styrtet betød at der var fri bane resten af vejen hjem for Rea, da Melandri på nu andenpladsen lå et godt stykke efter og Sykes igen et stykke efter ham. Og dermed endte podie placeringerne til de tre herrer i den nævnte rækkefølge.


Løb to skulle heldigvis vise sig at blive en lidt mere positiv oplevelse for Davies og Ducati. Med Rea som sejrsherre i alle de fem første løb, var der virkelig en hvis herre der gerne vil øverst på skamlen og som vist mente det nu måtte være hans tur. Og ovenpå gårsdagens uheld var der da også brug for lidt medvind for at køre en sejr hjem foran Rea, Sykes og Melandri der alle tre var utroligt stærkt kørende.


Starten gik til de to Yamahaer, men efter få omgange de to sædvanlige makkerpar igen lige i hælene på Lowes og Van der Mark, og på anden omgang rykkede Rea op på en andenplads efter Lowes mens han indkasserede en fastest lap. Og selvom Lowes var stærkt kørende havde man hele tiden en fornemmelse af at Rea kunne finde på at trække forbi hvert øjeblik det skulle være.


Med 15 omgange igen skete det så. Rea gik i front sammen med Melandri, mens Davies og Sykes stadig kæmpede lidt på femte og sjette pladsen. Der blev dog ikke givet ved dørene og de to Yamahaer blev længe ved med at give de fire andre grå hår i hovedet indtil de til sidst alle fire var i stand til at trække forbi.


Og selv om det tog Davies noget tid at komme gennem feltet og få kæmpet sig op i skærmen på Rea, var der dog ingen tvivl om hans intentioner da de gik ud på den sidste omgang. Der blev kæmpet med alle midler og skiftet placeringer i et væk, men til sidst var det Davies der denne gang trak det lange strå og fik snuden først over målstregen. Og dermed fik han brudt Reas lange sejrsrække. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start