Løb 1: Jonathan Rea vandt ren britisk kamp om podiet
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rea vinder britisk kamp om podiet

Der var kamp til stregen ved weekendens første løb i Qatar.
Steffen F. Olesen
29/10-2019 kl. 04:00

Allerede før løbsstart så vi weekendens første styrt, da Jordi Torres styrtede i udgangen af sving i på opvarmningsomgangen. Spanieren highsidede helt uden udefrakommende forstyrrelser, og måtte – efter at have fået cyklen på hjulene igen og gennemført omgangen – køre i pit, hvor han måtte overvære løbet i fjernsynet.

Da løbet så blev skudt i gang var det Jonathan Rea der med start i pole position førte flokken gennem løbets første sving, efter at have afværget tidligere teamkammerat Tom Sykes, som lavede en helt fantastisk start, men snart blev skubbet tilbage af Alex Lowes og Sandro Cortese.

I begyndelsen af omgang 2 rendte Tom Sykes ind i problemer, da han udviste stor interesse for Leon Haslam’s bagende i sving 1, og de begge blev sat en del placeringer tilbage, hvilket gjorde at Chaz Davies kunne samle stumperne op, og lægge sig på fjerdepladsen.

Vis dette opslag på Instagram

It was a Race 1 disaster for @tom66sykes, but the 2013 WorldSBK Champion took BMW to 8th overall in the Championship: a season to be proud of with his new team! #QATWorldSBK #motorsport #racing #WorldSBK

Et opslag delt af WorldSBK (@worldsbk) den

Leon Haslam var faldet i kløerne på Alvaro Bautista efter mødet med Tom Sykes, hvor de rykkede ned på 7. og 8. pladsen. I udgangen af anden omgang havde Alvaro Bautista gjort kort proces med Leon Haslam, og placerede sig hermed som 7’er.

Sandro Cortese blev blæst omkuld af Chaz Davies, og styrtede fra fjerdepladsen på omgang 6. Dette forfremmede Michael Van Der Mark til sjettepladsen, som umiddelbart efter udnyttede chancen til at rykke endnu en placering frem, ved at smutte forbi Toprak Razgatlioglu.

Kampen om tredjepladsen mellem Chaz Davies og Alvaro Bautista så ud til at komme Alex Lowes til gode, da han kunne koncentrere sig om at hænge på Jonathan Rea i front, og ikke spekulere på at forsvare sig overfor bagfrakommende konkurrenter.

I den sidste halvdel af løbet havde de to ryttere i front lagt afstand til resten af flokken, og begge kørte nogle rigtig fornuftige omgangstider, men der var ingen tegn på angreb fra Alex Lowes – måske han holdt øje med hvor på banen Jonathan Rea var stærkest, og planlagde sit næste træk efter den regerende verdensmesters kørselsmønster?

Lowes på lur

Chaz Davies befandt sig stadig på tredjepladsen, men var nu begyndt at hale ind på løbslederne.

Med 8 omgange tilbage nappede Leon Haslam – ved hjælp af Toprak Razgatlioglu’s slipstrøm – sjettepladsen i sving 1, og låste nu sigtekornet fast på forankørende Michael Van Der Mark.

2 omgange senere gik det helt galt for Toprak Razgatlioglu i sving 6, da han pludselig fandt at raceren – i fuld speedway stil – vendte den helt forkerte vej på banen. Tyrkeren måtte en tur i sandkassen, men på mirakuløs vis lykkedes det ham at holde maskinen på hjulene, og inden han vidste af det var han røget ned på 13. pladsen. En skam da den 23-årige kører havde en rigtig fin chance for at nå en tredjeplads i den samlede stilling.

I kampen om femtepladsen lykkedes det Leon Haslam – med 5 omgange tilbage – at smutte forbi Michael Van Der Mark gennem sving 1.

Chaz Davies strøg inden om Alex Lowes i banens sidste sving på samme omgang, og satte nu alt ind efter at fange Jonathan Rea i front. Og det skulle vise sig ikke at være en helt umulig opgave, for Chaz Davies gav sin Ducati en over nakken, og skar over kort distance over 1 sekund af tiden op til løbslederen, og det var tydeligt at se at Chaz Davies var markant stærkere end Jonathan Rea i banens midterste sektorer.

Men selvom Chaz Davies fik lukket hullet, lykkedes det ham ikke at komme forbi det grønne missil i front.

Jonathan Rea løb med endnu en sejr, og kørte samtidig konstruktørtitlen i hus for Kawasaki. Chaz Davies trillede i mål som 2’er, efter at have kørt sig frem fra 12. startposition, efterfulgt af Alex Lowes på tredjepladsen.

Alvaro Bautista krydsede målstregen på en ensom fjerdeplads, og bag lykkedes det Leon Haslam at holde sin placering foran Michael Van Der Mark.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start