Four of a kind til Jonathan Rea - WorldSBK 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rea scorer mesterskab nr. 4 i streg

WorldSBK: Four of a kind
Steffen F. Olesen
30/09-2018 kl. 22:01

Jonathan Rea gik i Carl Forarty's forspor og sidste års 3 på stribe, blev under weekendens løb på Magny Cours i Frankrig, opgraderet til four of a kind.

Løb 1:

Startopstillingen Lørdag d. 29/9 lyder som følger: Tom Sykes holder i pole, side om side med team kammeraten Jonathan Rea. Lorenzo Savadori er sidste mand i samme række mens Xavi Fores er første mand i 2. række. 5. og 6. startplacering tilhører Alex Lowes og Chaz Davies.

Sykes kommer godt afsted og er første mand i sving 1. Gennem første omgang holder de 6 forreste ryttere samme placering som ved start. På omgang 2 kommer Sykes for bredt gennem sving 3 og lukker Rea forbi. På samme omgang går Fores inden om Savadori og Razgatlioglu smutter forbi Davies. Kort inden vi går ud på 3. omgang taber Lowes forenden i sving 15 og glider af banen. Han kommer på benene igen, men er sat helt tilbage i rækkerne. Endnu et styrt sker på 3. omgang, men denne gang er det lidt mere dramatisk. 

Michael Ruben Rinaldi's Panigale giver op på vej hen mod sving 6. Baghjulet låser og en kæmpe røgsky sendes agter ud. Rinaldi formår at holde sin maskine oprejst ind til den rammer sandkassen. Cyklen kan vel sagtens efter uheldet betegnes som værende gået i stykker. Rinaldi tjekkes på stedet af personalet, og bliver efterfølgende fragtet til banens infirmeri. 

Rinaldi på afveje

På løbets 4. omgang viser Davies sine bremse-skills ind i sving 13, hvor han går forbi Toprak Razgatlioglu, og placerer sig som femmer. 5 omgange senere bliver Razgatlioglu også passeret af Van Der Mark. Razgatlioglu sætter sin Kawasaki på bagben i forsøg på at generobre 6. pladsen, men mislykkedes. Efter yderligere et par omgange bliver Razgatlioglu sat endnu en placering tilbage, denne gang af Marco Melandri.

Med lidt over 2 omgange tilbage af løbet slår Van Der Mark's Yamaha med røven, da han lægger gas på ud af sving 13. Det åbner en dør for bagvedkørende Melandri, og Van Der Mark er herved sat ud af top 6.

Rea er første mand i mål og sikrer sig verdensmesterskabet for 4. år i træk. Sykes snupper 2. pladsen efterfulgt af Fores, Savadori, Davies og Melandri.

Løb 2:


Davies fører an skarpt forfulgt af Van Der Mark, Melandri, Rea, Savadori og Razgatlioglu. Inden rytterne er kommet halvvejs rundt på banen, rykker Rea op på 3. pladsen. Sidst på første omgang begår Savadori en kørefejl og bliver sat et par placeringer tilbage. 

På omgang 2 rykker Sykes op på 5. pladsen, og Razgatlioglu er herved skubbet ud af top 6. På efterfølgende omgang kommer Van Der Mark for bredt gennem sving 3, og lukker for en kort stund Rea forbi. Van Der Mark kommer igen i sving 5 og trækker Melandri med. 

Ham Van Der Mark kan vist sagtens håndtere sådan en Yamaha

Desværre går det lidt for stærkt for Melandri og han må en kort tur af banen, hvorfor Rea kommer forbi. I sving 13 på samme omgang lykkedes der Rea at komme inden om Van Der Mark, og denne gang holder han den.

Der er ikke meget action over de næste 5 omgange, men det lykkedes Rea at komme helt tæt på Davies i front. Rea går forbi ind i sving 5 på omgang 9, men kommer for hurtigt ind i svinget og må giver placeringen tilbage til Davies.

Rea forsøger flere gange hen over de næste omgange at komme forbi Davies men mislykkedes. Med 10 omgange tilbage gentager Rea ovenstående manøvre på Davies, med nøjagtig samme udfald.

Et par sving senere lykkedes der Rea at lægge sin Kawasaki inden om Davies og denne gang holder den.

Hen mod løbets slutning sørger Jakub Smrz for lidt akrobatik. Han presser sin cykel for hårdt i sving 3, taber forenden og må af banen.

Med 2 omgange tilbage bremser Sykes sig forbi Melandri ind i sving 5 og lægger sig på 4. pladsen.

Resultatet af løb 2 lyder som følger: Rea, Davies, Van Der Mark, Sykes, Melandri og Savadori.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start