Rea knust af debutant - har han mødt sin overmand?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rea knust af debutant

Alvaro Bautista lukker af med sejr nr. 6
Steffen F. Olesen
17/03-2019 kl. 14:05

Løb 1


Åbningen af weekendens løb på Chang International Circuit bød på en flyvende start fra Alvaro Bautista, men også Jonathan Rea som var første mand gennem sving, 1 efterfulgt af Alex Lowes.

Yamaha rytterne Sandro Cortese og Marco Melandri kørte begge en bred linje gennem løbets første sving, hvilket gav Tom Sykes muligheden for at smutte indenom og lægge sig på 4. pladsen.

I slutningen af første omgang var de 4 forreste kørere fordelt over en afstand på kun 1,1 sekund. Bag dem befandt sig Michael Van Der Mark, som efter en lynhurtig første omgang, havde kørt sig op fra 10. startposition til 5. pladsen.

På løbets tredje omgang lå Jonathan Rea stadig i spidsen, men kunne nærmest mærke Alvaro Bautista skubbe på fra 2. pladsen. I sving 3 på denne omgang så Alvaro Bautista sit snit til at passere Jonathan Rea, hvilket ikke passede manden på Kawasaki’en. Jonathan Rea tog med det samme den snævre linje, og lagde sig på indersiden af Alvaro Bautista, og det var her de to kolliderede. 

Alvaro Bautista formåede på mirakuløs vis at redde situationen, og rystede på hovedet af Jonathan Rea’s meget aggressive overhaling, imens Alex Lowes kørte forbi.

Alvaro Bautista og Jonathan Rea bytter maling

Mod enden på omgang 3. kørte Alvaro Bautista forbi Alex Lowes, men kom bredt gennem svinget, hvorfor Alex Lowes igen trille op på 2. pladsen.

Allerede i sving 1 på næste omgang rykkede Alvaro Bautista igen forbi Alex Lowes, og jagten gik nu ind på den forankørende firdobbelte verdensmester – Jonathan Rea.

Bag de førende udspillede der sig en kamp om jagten på 3. pladsen mellem Alex Lowes og Michael Van Der Mark, imens Leon Haslam vogtede over sin 5. plads.

Med 12 omgange tilbage begyndte Alvaro Bautista at hale ind på Jonathan Rea i front, og i opløbet til sving 3. tog Alvaro Bautista føringen.

Over de næste opgange forsøgte Jonathan Rea gang på gang at finde en vej forbi Alvaro Bautista, og de lagde mere og mere luft ned til 3. pladsen. Men med en fantastisk og nærmest metronomisk kørerstil, var Alvaro Bautista i stand til at holde den hidsige Kawasaki bag sig, og til og med lægge afstand til.

Ved løbets afslutning havde Alvaro Bautista åbnet et hul ned til Jonathan Rea på 8,2 sekunder, og Alex Lowes holdt sig på 3. pladsen, foran Michael Van Der Mark, som trillede over stregen blot 0,4 sekund efter.

 

Superpole løb


Starten på det 10 omgange lange Superpole løb foregik, på samme måde som weekendens løb 1, med Jonathan Rea som første mand gennem sving 1, med en prustende Alvaro Bautista på nakken. Og det varede ikke længe inden Alvaro Bautista så sit snit til at smutte forbi, men en gentagelse af gårsdagens uheld mellem de to i sving 3 udspillede sig, denne gang dog uden kollision.

Men allerede i sving 4 trillede Alvaro Bautista igen i front, alt imens Alex Lowes stille og roligt halede ind på de to i front.

Da første omgang var overstået bestod top 5 af Alvaro Bautista i front med Jonathan Rea i hælene, efterfulgt af henholdsvis Alex Lowes, Marco Melandri og Leon Haslam.

Da Alex Lowes så småt lagde mere og mere pres på Jonathan Rea, så Alvaro Bautista sit snit til at stikke af. Det var også omkring dette tidspunkt at Leon Haslam viste de forbudte trin, og rykkede frem på 4. pladsen, foran Marco Melandri.

På løbets tredje omgang begyndte tingene pludselig at se spændende ud. For selvom at Alvaro Bautista førte løbet, var det altså Jonathan Rea der kørte de hurtigste tider, hvorfor han hurtigt halede ind på spanieren i front.

På omgang 4 så Michael Van Der Mark sit snit til at passere Marco Melandri, som kørte bredt i sving 8 og derved tillod hollænderen at komme forbi.

På samme omgang – i banens sidste sving – kørte Marco Melandri igen bredt, og denne gang åbnede det døren for hans teamkammerat Sandro Cortese. 

Få omgange senere tog Melandri pladsen tilbage.

Det allerede korte løb stoppede brat da Leon Camier og Thitipong Warokorn (Kawasaki Thailand Racing Team), kørte sammen i sving 3.

Løbet blev rød-flaget og Thitipong Warokorn blev først bragt til infirmeriet, for herefter at blive fragtet til et nærtliggende hospital for nærmere undersøgelse.

Debutanten blev erklæret for vinder foran Jonathan Rea, og Alex Lowes som kun var en brøkdel bag Kawasaki rytteren, tog 3. pladsen.

Michael Van Der Mark som startede i 10. startposition, endte ud med en 4. plads foran Leon Haslam på 5. pladsen.

Kan man ane lidt sved på Rea's pande?

Løb 2


Da lamperne skiftede til grøn blev der taget hul på weekendens sidste løb i Thailand, og Alvaro Bautista var i dette løb i stand til at holde føringen fra start til slut.

Jonathan Rea kunne ikke hamle op med Alvaro Bautista's tempo, og havde egentlig også nok at se til med Alex Lowes i hælene gennem de første omgange.

På første omgang havde de førende 3 slået et lille hul ned til bagvedkørende Leon Haslam, Michael Van Der Mark og Marco Melandri.

Der skulle ikke gå længe før en spændingsfyldt kamp udspillede sig, mellem Michael Van Der Mark, Marco Melandri, Sandro Cortese og Chaz Davies.

Sving 3 var endnu engang det primære overhalingsområde, hvor Marco Melandri forsøgte at komme forbi Michael Van Der Mark, hvilket resulterede i at de begge kørte bredt, hvorfor Chaz Davies kunne trille forbi ned mod sving 4.

Marco Melandri kom i sving 8 forbi Chaz Davies, men det hold ikke længe. Allerede i sving 12 smuttede Davies igen forbi.

Sandro Cortese og Michael Van Der Mark efterlignede kunsten, og gjorde nøjagtig det samme – i de samme sving – som Melandri og Davies.

Tom Sykes havde på sin BMW S1000RR ikke heldet med sig, og måtte trække sig på 4. omgang.

På samme omgang havde Marco Melandri og Chaz Davies et ”close call”, da Marco Melandri maste sig op på siden af sin forhenværende teamkammerat i sving 9. Situationen gav Michael Van Der Mark mulighed for at klemme sig forbi, imens Chaz Davies blev skubbet tilbage.

Der skulle ikke gå længe før Chaz Davies gjorde Tom Sykes kunsten efter og trillede i pit, hvor han afsluttede en elendig start på sæsonen.

Mens de forreste 8 ryttere forblev forholdsvis statiske i en spændende kamp, formåede Toprak Razgatlioglu at passere Jordi Torres, og herved vinde krigen mellem de uafhængige Kawasaki ryttere.

Alvaro Bautista dominerede også dette løb, og tog sejren hele 10 sekunder foran Jonathan Rea og Alex Lowes.

Michael Van Der Mark var i stand til at holde sig foran Leon Haslam, som gjorde et sidste forsøg på at avancere sidst i løbet, imens Marco Melandri slutte som nummer 6 for 5. gang i træk.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start