WorldSBK på Aragon i Spanien - Kamp til stregen.
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Rea fik kamp til stregen

Kawasaki VS Ducati
Steffen Freimann Olesen
15/04-2018 kl. 17:14

Løb 1 på Ciudad del Motor de Aragón i Spanien, startede ud med rødt flag efter blot 2 omgange, grundet en kollision mellem Jordi Torres, Leon Camier og Lorenzo Savadori. Torres og Savadori var hurtigt på benene, mens Camier måtte en tur forbi infirmeriet til et lille tjek.

Løb 1 (Restart):

Starten går og Jonathan Rea er første mand i sving 1 efterfulgt af Marco Melandri, som i sving 3 bliver sat en placering tilbage, af Alex Lowes. På 2. omgang snupper Xavi Fores 4. pladsen fra Tom Sykes. Rea's Kawasaki “wobbler” ustyrligt hen mod sving 1 på omgangen efter. Lowes udnytter situationen og lister forbi Rea, hvorved han placere sig i front. Chaz Davies dykker inden om Sykes, hvilket bringer Ducati'en op på 5. pladsen. 

På 4. omgang generobrer Rea sin tidligere placering som nummer 1, og kort efter lister Melandri op på 2. pladsen. Det betyder at Lowes nu er sat tilbage på 3. pladsen. Umiddelbart efter må Lowes endnu engang rykke tilbage i rækken, da både Davies og Van Der Mark finder en åbning, hvor de klemmer deres maskiner forbi.

Halvvejs gennem løbet går Fores forbi Melandri og stillingen ser nu ud som følger: Rea, Fores, Melandri, Davies og Van Der Mark.

Fores ser ud til at føle sig godt tilpas på denne bane og vælger nogle bredere linjer end sine konkurrenter, men formår at opretholde, måske endda øge sin svinghastighed, samt åbne nogle døre for sig selv i forhold til forankørende. Teknikken bærer frugt og Fores hapser føringen fra Rea ud på omgang 9. Den havde Rea ikke set komme! Han kigger sig over skulderen, kun for at se at også Melandri forsøger at avancere. Dog uden held.

På omgang 12 styrter Leandro Mercado i sving 8 alt imens Rea udnytter Fores' slipstream og lister Kawa'en frem i spidsen. Også Melandri får kørt sig forbi Fores, men må kort efter overgive sig, og falde tilbage på 3. pladsen. 

Over de næste par omgange kæmper Davies en kamp for at nappe Melandri's 3. plads. De to bytter plads en del gange, indtil Melandri må se sig slået af sin overmand.

På løbets sidste omgang kommer Melandri alt for hurtigt ind i sving 1 og må en tur af banen. Herved kan Davies på 3. pladsen nu bruge tiden på at fokusere på forankørende Fores. Davies går “all in” og giver sin Ducati alt hvad den kan trække. Det giver pote, og det lykkedes ham at komme forbi Fores hvor han holder placeringen løbet ud.

Resultatet af løb 1 lyder som følger: Jonathan Rea er første mand forbi det ternede flag. Davies suser forbi som nummer 2, skarpt forfulgt af Fores på 3. pladsen. 4. og 5. indtages af henholdsvis Van Der Mark og Sykes.

Løb 2:

Start opstillingen på 2. dagen ser ud som følger: Melandri i pole ved siden af Van Der Mark bag streg nummer 2. Sykes holder 3'er. I rækken bag dem ser vi, Lowes, Rinaldi og Fores. Jonathan Rea starter, grundet sin triumf i gårsdagens løb, som nummer 9.

Melandri, Van Der Mark og Lowes er de første gennem sving 1. Van Der Mark går inden om Melandri, hvor han tager føringen og Fores smutter inden om Lowes på 3. pladsen. Allerede på 2. omgang kører Rea sig op på 3. pladsen, og skubber Lowes ned på 4. 

Lowes forsøger at komme igen, men det lykkedes ikke. Melandri ser et lille hul inden om Van Der Mark hvor han måske kan snige sig op på 1.pladsen. Det lykkedes Melandri, efter nærkontakt med Van Der Mark, at indtage føringen. Konflikten betyder dog for Van Der Mark at han bliver sat tilbage på 4. pladsen..

På 5. omgang ligger Fores sin maskine an til angreb og går forbi Melandri, der ind til nu har holdt føringen. Davies og Van Der Mark ligger sig side om side gennem 3 sving i kampen om 4. pladsen. Udfaldet af dette bliver at Davies tager placeringen.

En intens kamp om 1. pladsen udspiller sig mellem Fores, Melandri og Rea. Jonathan Rea tager 2. pladsen fra Melandri som herefter, i et forsøg på at hænge på den grønne hidsigprop, taber en del tid grundet et par kørertekniske fejl. Xavi Fores, som har domineret første halvdel af løbet, taber forenden i sving 16, på omgang 8, hvorved Rea får foræret 1. pladsen. Umiddelbart ser det ud til at alt Rea behøver, er at opretholde sit tempo, samt holde cyklen på hjulene, for at tage sejren. Men som et lyn fra en skyfri himmel skyder Davies frem fra 3. pladsen, forbi Melandri i sving 4, og ligger sig helt tæt på Rea's Kawasaki.

På løbets 13. omgang tager Davies chancen og går inden om Rea i sving 1. Rea kommer tilbage i sving 2, men må i sving 3 bakke ud af kampen for at undgå kollision med Davies. Davies er således manden i front.

Rea er ikke af den type der nøjes, så han sætter alle sejl ind i jagten på 1. pladsen, og hælder lidt mere kul i kedlen i jagten på sejrens sødme. Alt imens giganterne kæmper i front, på løbets sidste omgang, accepterer Melandri sin 3. plads, og vælger at køre løbets sidste omgang sikkert. Rea's øgede tempo er formentlig grund til at han ikke får bremset i tide i sving 14, og må en tur uden for curben. Rea's botaniske udflugt har den konsekvens at han, medmindre Davies falder af sin cykel, ikke kan vinde løbet.

Davies tager sejren efterfulgt af Rea, Melandri, Lowes, Van Der Mark og Sykes.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start