Razgatlioglu løber med sejr ved WorldSBK løb nr. 800
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Razgatlioglu skriver historie i Frankrig

En helt forrygende omgang fra Toprak Razgatlioglu uden den mindste fejl, bragte ham helt tæt på Jonathan Rea da de kørte ind i banens sidste sektor.
Steffen F. Olesen
30/09-2019 kl. 10:50

World Superbike løb 1 på Magny Cours i Frankrig i weekenden gav tilskuerne en på opleveren, da hele 5 forskellige kørere trådte i karakter, og på skift indtog førerposition gennem løbet. Med blot 3 omgange tilbage styrtede Michael Van Der Mark fra førstepladsen og overlod den til Jonathan Rea, som holdt godt fast lige ind til løbets sidste omgang, som endte med et overraskende resultat.

Da løbet var skudt i gang kom blev Jonathan Rea med det samme sat under hårdt pres af Michael Van Der Mark, og de 2 konkurrenceprægede ryttere var meget tæt på kollision i hårnålen på løbets første omgang.

Duellen tillod Tom Sykes at stryge fra sjette startposition, op på andenpladsen inden første omgang var kørt. Tom Sykes’ fremgang fortsatte på omgang 2, hvor han udnyttede BMW’ens høje svinghastighed til at smutte forbi Jonathan Rea.

På dette tidspunkt voksede den førende gruppe da Chaz Davies også meldte sin ankomst, sammen med Toprak Razgatlioglu der fra startposition nummer 16 var kommet rigtig godt fra land.

På tredje omgang listede Chaz Davies i front, men bukkede under for presset i sving 15, hvor han tabte forenden og styrtede. Toprak Razgatlioglu blev ufrivilligt involveret i styrtet, men formåede at holde sig på hjulene, til trods for kort kontakt med den løsslupne Ducati.

Tumulten gav for en kort stund Tom Sykes lidt luft i spidsen af feltet, men han blev hurtigt indhentet, og tabte føringen til Michael Van Der Mark på sjette omgang, for herefter at blive skubbet yderligere ned i rækken.

Det lykkedes Michael Van Der Mark at skabe lidt luft til de bagvedkørende, men blev efter en halv omgangs tid presset godt af Jonathan Rea, som kort forinden sloges med Toprak Razgatlioglu om hvem der skulle køre forrest.

Bag den førende trio blev Tom Sykes sat på plads af Loris Baz, og måtte nu fokusere på ikke også at blive overhalet af Alex Lowes som lå på 6. pladsen.

Med verdensmestertitlen i sigte indledte Jonathan Rea jagten på Michael Van Der Mark, og det forspring manden i front havde opbygget blev hurtigt destrueret.

Blot 3 omgange før det ternede flag kravlede ud fra sit skjul ramte uheldet Michael Van Der Mark, da hans Yamaha bukkede under for presset, og besluttede sig for at trille om på siden og tage en lur i hårnålen.

Jonathan Rea var så ledes i front og alt tydede på at han skulle nappe sin sejr nummer 12 i denne sæson, da han ud på løbets sidste omgang havde et godt sekunds forspring ned til Toprak Razgatlioglu på andenpladsen.

Men en helt forrygende omgang fra Toprak Razgatlioglu uden den mindste fejl, bragte ham helt tæt på Jonathan Rea da de kørte ind i banens sidste sektor. Toprak Razgatlioglu forsøgte sig i sving 15 hvor han bremsede umenneskeligt sent, for herefter at dykke inden om Jonathan Rea der måtte bakke ud for at undgå kollision.

Tom Sykes endte løbet på tredjepladsen foran Loris Baz på fjerde, og Alvaro Bautista og Alex Lowes på henholdsvis 5. og 6. pladsen.

Således endte fortællingen om historiens første tyrkiske WorldSBK-vinder, der efter en fænomenal indsats viste at det meste er muligt så længe man kæmper for det.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start