Quartararo forlænger kontrakten med Yamaha - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Quartararo forlænger kontrakten med Yamaha

Fabio Quartararo fortsætter med at køre for Yamahas fabriksteam til og med 2026, og teamet er yderst investeret i projektet om at få "knægten" op på skamlens øverste trin.
Steffen F. Olesen
06/04-2024 kl. 11:37

I går fortalte Yamaha med glæde i stemmen, at de og Fabio Quartararo har forlænget kontrakten.
Således fortsætter den talentfulde franskmand som fabrikskører for Yamaha til udgangen af 2026, hvilket ifølge Yamaha selv har været et højt prioriteret ønske.

Quartararos beslutning om at fortsætte i sadlen på en Yamaha er blandt andet truffet på den baggrund, at Yamaha lægger en hel del energi i igen at blive en fast del af de forreste i flokken, med konstant udvikling af den i forvejen ret velkørende YZR-M1.

At producenternes engagement – eller mangel på samme – spiller en stor rolle i kørernes beslutning om for hvem de vil køre, er bestemt ikke nyt, men derimod noget vi gentagende gange har set sætte en stopper for samarbejde mellem kører og team.

Et prima eksempel fandt sted i 2017, hvor Jorge Lorenzo trådte ind i hvad der lignede en endeløs kamp mod Ducati-cheferne, som ifølge Lorenzo ikke lyttede til rytterens behov vedrørende tilpasning og justering af raceren, hvilket førte til en del ret hårde gnidninger mellem rytter og team.

Men i Quartararo og Yamahas tilfælde er der umiddelbart ikke andet end gode toner, og efter “kun” fire år i den blå fabriks-saddel anses Quartararo og Yamaha af fans som værende et Match made in Heaven.
Og det gode partnerskab har bestemt også ført resultater med sig, hvor Quartararo i 2021 kunne skrive sin første mesterskabstitel i kongeklassen på CV’et.

Af positive Yamaha-resultater kan også nævnes 16 pole positions samt 41 starter fra forreste række, foruden de otte løbssejre for fabriksteamet i årene 2021-2024.

Glade toner
“Jeg er superglad for at kunne meddele, at jeg vil fortsætte mit eventyr i blåt! Sidste vinter beviste Yamaha for mig, at de har en ny tilgang og en ny aggressiv tankegang. Min selvtillid er høj: vi vil være tilbage i front sammen!” siger Fabio Quartararo og fortsætter:

“For seks år siden gav de mig chancen for at træde ind i MotoGP, og siden da har vi opnået store ting sammen. Vi har stadig et stykke vej foran os for at begynde at kæmpe om sejren igen. Jeg vil arbejde hårdt, og jeg er sikker på, at vi sammen vil nå vores drøm endnu en gang!”

Også Yamaha Managing Director, Lin Jarvis, er yderst tilfreds med beslutningen om at beholde den talentfulde 24-årige franskmand i stalden.

“At beholde Fabio som en del af fabriksteamet er en vigtig del af Yamahas MotoGP-projekt. Fabio er et enestående talent, en hårdtarbejdende, en fantastisk holdspiller, og han har mange konkurrencedygtige år foran sig.” siger Lin Jarvis og fortsætter:

“Yamaha Motor Company, Yamaha Motor Racing og Monster Energy Yamaha MotoGP-teamet sparer ingen anstrengelser for at sikre en lys fremtid med Fabio ved at tage en mere ‘aggressiv tilgang’ til cykeludvikling.”

Så umiddelbart er Yamaha yderst investeret i projektet. Og det bliver ret spændende at se, om anstrengelserne giver pote.
For som du kan læse i Jarvis’ afsluttende udtalelse nedenfor, så mangler Yamaha bestemt ikke selvindsigt, hvilket vel egentlig er en af de vigtigste elementer at have styr på, hvis man gerne vil frem her i livet?

“Vi er de første til at indrømme, at der er meget arbejde at gøre for at komme tilbage til det konkurrencedygtige niveau, vi var på i 2021 og første halvdel af 2022. Men med Fabio ved man, at han altid vil yde 100% af sin bedste indsats.
Det falder ham også naturligt at skabe harmoni og en god stemning hos alle medarbejdere. Han kan regne med holdets og Yamahas fulde støtte hvert skridt på vejen, når vi udfordrer for at vinde flere mesterskaber sammen.”

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start