Petrucci imponerede på Mugello - Kamp til stregen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Petrucci imponerede på Mugello

Kamp til stregen
Steffen F. Olesen
03/06-2019 kl. 22:00

Da lamperne slukkede på Mugello i Italien denne weekend, bragede Marc Marquez ud af starthullet, og var første mand i sving 1 foran Cal Crutchlow og Andrea Dovizioso, som begge lavede en rigtig fornuftig start..

Under løbets første omgange faldt Cal Crutchlow tilbage, og blev passeret af Alex Rins i sving 1, alt imens Jack Miller også begyndte at presse på den førende gruppe.

Længere tilbage i feltet skød også Valentino Rossi en god fart i jagten på Jorge Lorenzo, men tempoet skulle senere vise sig at være for meget for Rossi’s Yamaha.

Landsmanden kom i sving 4 i karambolage med Joan Mir, og måtte en tur i gruset for herefter at genoptage løbet som bagtrop.

Få omgange senere i et forsøg på at indhente noget af det tabte, mistede Valentino Rossi forenden i højhastighedssvinget ”Arrabbiata 2”, for herefter at udgå fra hvad der på godt jysk kan beskrives som et træls løb.

Med 14 omgange tilbage i den førende gruppe pissede Alex Rins og Andrea Dovizioso territorie af, imens Marc Marquez blev skubbet bagud, først af Danilo Petrucci og herefter af Jack Miller.

Cal Crutchlow som jo kom rigtig godt fra start faldt endnu længere tilbage, og inden længe mistede han 5. pladsen til Takaaki Nakagami.

Japaneren lå altså nu som nummer 5, og selvom omgangstiderne var en anelse langsommere end kvartetten foran ham, formåede han trods alt at lægge afstand til de bagvedkørende for en stund.

Men stod det til Jack Miller skulle der sættes en stopper for den japanske sprinter, og til trods for et par sløve omgange, lykkedes det Jack Miller at rulle forbi Takaaki Nakagami, og herved bringe ham selv tilbage i konkurrencedygtig position.

Da det gik allerbedst for australieren ramte katastrofen, og han styrtede i sving 4.

Med kun 8 omgange tilbage var der nu kun 4 kørere i den førende gruppe bestående af Danilo Petrucci, Marc Marquez, Andrea Dovizioso og Alex Rins, og de sørgede for give tilskuerne en opvisning der varede til løbets ende.

Ud på løbets sidste omgang – efter en del uenighed omkring hvem der skulle være i spidsen – smuttede Andrea Dovizioso forbi Marc Marquez i sving 1, men kørte bredt og efterlod døren åben for Danilo Petrucci, som smuttede inden om dem begge og lagde sig i spidsen.

Danilo Petrucci lå nu i front på hjemmebanen, med Marc Marquez og Andrea Dovizioso lige i hælene.

Marc Marquez og Andrea Dovizioso gjorde deres bedste for at få has på Danilo Petrucci i front, og i løbets sidste sving kom Marc Marquez meget tæt på.

Men Danilo Petrucci holdt på gassen og nappede sin første sejr, foran Marc Marquez på anden pladsen og Andrea Dovizioso på tredje. 

Pos. Rider Pts.
1 Marc Marquez 115
2 Andrea Dovizioso 103
3 Alex Rins 88
4 Danilo Petrucci 82
5 Valentino Rossi 72
6 Jack Miller 42
7 Cal Crutchlow 42
8 Maverick Viñales 40
9 Takaaki Nakagami 40
10 Pol Espargaro 38
11 Franco Morbidelli 34
12 Fabio Quartararo 31
13 Aleix Espargaro 27
14 Jorge Lorenzo 19
15 Joan Mir 12
16 Johann Zarco 10
17 Michele Pirro 9
18 Francesco Bagnaia 9
19 Miguel Oliveira 8
20 Andrea Iannone 7
21 Stefan Bradl 6
22 Karel Abraham 2
23 Hafizh Syahrin 2
24 Tito Rabat 2
25 Bradley Smith 0

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start