Petronas' succes-weekend ødelagt - Spaniens gran prix
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Petronas' succes-weekend ødelagt

Fantastisk rookie-præstation
Steffen F. Olesen
05/05-2019 kl. 21:30

Op til denne weekends MotoGP på Jerez har der været et bestemt navn på folkets læber – nemlig Fabio Quartararo.

Fabio skabte i denne uge historie, ved at kvalificere sig som den yngste kører nogensinde, til at holde i pole position i MotoGP klassen. Lige siden den 20 år gamle franskmand hoppede ombord på Petronas prototype Yamaha, har han udvist stort overskud og tilpasningsevne.

En 5. plads under kvalificeringen til Qatars GP, var første gang han for alvor gjorde opmærksom på sit store talent. 2 top-10 placeringer og 17 point senere, bredte Fabio Quartararo vingerne ud på Circuito de Jerez, og holdt til løbsstart som førstemand.

Men da lamperne skiftede til en grønnere kulør, måtte Fabio Quartararo erkende at han stadig har noget at lære. Det lykkedes både Marc Marquez og Andrea Dovizioso at komme godt fra start, hvorved de begge lagde an til løbets første sving foran Petronas nye talent.

Desværre for Andrea Dovizioso lå han ind i sving 1 på ydersiden af Franco Morbidelli, som formåede at skubbe ham ud af ideallinjen, hvorfor Andrea Dovizioso måtte rykke ned på 5. pladsen.

Marc Marquez lå altså allerede fra løbsstart i front, men var meget presset af bagvedkørende Franco Morbidelli og Fabio Quartararo.

De 3 førende åbnede så småt et hul ned til Maverick Viñales og Andrea Dovizioso, som snart kunne mærke Alex Rins puste dem i nakken. Alex Rins rykkede under starten fra niende startposition op på sjette pladsen.

Over løbets første omgange forløb ræset stille og roligt med en tiendedel her og der mellem de førende kørere, imens de langsomt øgede afstanden ned til 4. og 5. pladsen.

Men på omgang 10 besluttede Marc Marquez sig for at give tilskuerne noget for pengene, og var med tiden 1:38.4, pludselig et helt sekund foran Franco Morbidelli på anden pladsen.

Det lykkedes inden længe Fabio Quartararo, at komme forbi teamkammeraten (Franco Morbidelli). Det stod klart og tydeligt, at der var mere fart i Quartararo’s Yamaha, men Marc Marquez øgede stadig sit forspring.

Da Fabio Quartararo på omgang 14 åbnede op for sin maskine hen ad den bagerste langside, skete det der ikke måtte ske. Quartararo’s gearkasse satte sig fast i 3. gear, og herved kunne rookie’en altså vinke farvel, til hvad der sandsynligvis kunne udvikle sig til en podieplacering.

Ovenstående situation satte Alex Rins på 2. pladsen, efter det lykkedes ham og Maverick Viñales, at liste forbi Franco Morbidelli.

Alex Rins øgede afstanden til Viñales på 3. pladsen til over ét sekund, men på dette tidspunkt var løbslederen Marc Marquez hele 3 sekunder længere fremme.

Med 3 omgange tilbage var der kamp om 3. pladsen mellem Andrea Dovizioso og Maverick Viñales, men selvom Andrea Dovizioso, på løbets sidste omgang, satte sin hurtigste tid, lykkedes det ham ikke at avancere.

Marc Marquez fejrede sejren med baghjulskørsel over mållinjen, Alex Rins trillede ind som 2’er, og Maverick Viñales scorede en længe ventet podieplacering med sin 3. plads.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start