8 forskellige sejrsherrer i de sidste 8 Motogp løb
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Pedrosa vinder på Rossis hjemmebane

8 forskellige sejrsherrer i de sidste 8 Motogp løb
Flemming Truelsen
12/09-2016 kl. 08:50
Pedrosa vandt på Misano foran Rossi og Lorenzo, der denne gang måtte se sig slået at deres erfarne Honda kollega. Efter at have kørt en noget middelmådig sæson, kom der pludselig fart på den 3 dobbelte verdensmester. Efter en hæderlig start hvor det lykkedes at holde kontakten med de førende, begyndte Pedrosa stille og roligt at overhale sine konkurrenter.

Pedrosa var en af de eneste kørere der havde valgt det bløde fordæk og bekymringen var naturligvis om det kunne holde hele løbet igennem. Havde det siddet på hans vilde team kollega Marquez var det nok ikke gået, men Pedrosa kontrollerede og ”smooth” kørestil kunne det holde til hele vejen i mål. Og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Lorenzo tog starten fra sin pole position og var først igennem sving 1, skarpt forfulgt af Vinales og Rossi, der lige skulle have rangordnen på plads. Den erfarne Rossi på hjemmebane er dog ikke sådan at bide skeer med, så Vinales blev forvist til tredjepladsen. Pedrosa statede fra en 8. plads, men fik en god start og kom med frem I førergruppen lige fra starten.

Rossi slog dog også snart til mod Lorenzo og I en hård manøvre pressede han sig indenom, så Lorenzo måtte rette sin cykel op og slå et slag udenom. Så blev det ellers Lorenzo og Marquez´ opgave at se om de kunne fange ham igen. Det blev dog hurtigt klart at det nok ikke var fra deres side den største trussel lå. Pedrosa begyndte at røre på sig og satte hurtigste omgangstider og sågar banerekord i samme moment.

Banens hurtigste mand fik pludselig de andre til at se gamle og trætte ud og Pedrosa fik overhalingen af både Marquez og Pedrosa til at se legende let ud. Herefter blev sigtekornet sat ind på Rossis baghjul, der med 6-7 omgange igen havde et solidt forspring på 1,2 sekund. Det viste sig hurtigt ikke at være nok og uanset hvor hårdt Rossi pressede Yamahaen, kunne han ikke holde den orange Honda med nummer 26 på afstand.

Med en manøvre der modsvarede den Rossi tidligere havde lavet på Lorenzo, pressede Pedrosa sig indenom Rossi og I løbet af et øjeblik, havde han fået lavet et pænt hul ned til Rossi.

Dagens sejrsherre blev Pedrosa og han blev dermed nummer 8 i de sidste 8 løb. Det understreger virkelig hvor hård konkurrencen er og der bare ikke er plads til det mindste fejltrin, hvis man skal vinde et løb i denne klasse.

Marquez kom I mål som nummer 4 foran Viñales, Dovizioso og hans midlertidige teamkollega Michele Pirro, der var stand-in for den skadede Iannone. Dermed blev der igen nappet en bid Marquez´ føring, der dog stadig er på 43 respektable point efter søndagens løb. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start