Hvis du længes efter motorcyklen, så kan et godt rally måske hjælpe på det.
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Paris-Dakar Rally 2017

2. januar skydes det præstigesfulde løb i gang
Kim Münster
30/12-2016 kl. 10:00

559 deltager skal krydse ørken, skov, bjerge og byer i Bolivia, Paraguay og Argentina. 168 motorcykelryttere stiller til start. Hvem og hvor der mange der gennemfører er altid det springende punkt. 

Dette års løb byder på 168 ryttere, fordelt på 9 mærker. Alle de store mærker indenfor adventure-cykler er præsenteret. KTM, Yamaha, Honda, Kawasaki, Husqvarna, men også  de mindre kendte mærker i europa, som Sherco, TVS, Hero, Beta og Zongshen, tager kampen op med de store i dette års løb. 

Kørende skal være i topform, for det er ikke små ting de skal takle på turen. Ikke nok med arrangøren forsøger at gøre livet svært for deltagerne ved at sende dem igennem udfordrende terræn med ufremkommelige sanddyner i ørken, store klipper i bjergene, mudder og træstammer i skovene, og så krydderet med navigation forgår på traditionel vis, med papirrulle koblet til trip tælleren. Så kører man forkert, har man problemer. Rytterne skal også kunne håndtere eventuelle problemer, når maskineriet skal overleve de ekstreme prøvelser daglig.

Endnu et land på kommer på listen over lande løbet har krydset, nemlig Paraguay. Hvilket bliver 29. land Pardis-Dakar har krydset gennem tiden. Tidligere havde løbet start i Paris, hvorefter turen gik ned gennem Europa og del af Afrika, for at ende i Dakar Senegal. Deraf navnet. Grundet problemer i den Afrikanske region, besluttede man i 2008 at aflyse løbet, og året efter flyttede arrangørene rallyet til sydamerika. Styrelsen valgte at beholde det ikoniske navn, trods det faktum at det hverken starter i Paris eller slutter i Dakar. 

KTM har domineret løbet siden 2001, hvor Fabrizio Meoni for første gange bragte en KTM til sejr, i det ikoniske løb. Efterfølgende har også en KTM-rytter domineret, og har kunnet løfte pokalen alle år siden. Om KTM kommer til at dominere løbet  i år, eller om Yamaha genfinder vinderformlen fra 90’erne, hvor de tog 6 sejre fra 1990 til 1998, må tiden vise. 

Meget kunne tyde på Yamaha i år har haft øjnene på Dakar afdelingen. På vores Eicma tur viste Yamaha stolt et nyt konceptet frem, bygget over MT07.  Et koncept inspireret af de karakteristisk Paris-Dakar cykler. 

Det altid spændende at følge med i om de forskellige motorcykler, ATV, biler eller truks, magter prøvelserne. I år sendes løbet på EuroSport 2 med dansk kommentator.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start