Opdaterede MotoGP regler - ændringer og tilføjelser
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Opdaterede MotoGP regler

Ændringer og tilføjelser
Steffen F. Olesen
13/09-2018 kl. 11:54

Gran Prix kommisionen blev enige om følgende under et møde i Misano d. 8 september 2018.

Wet start procedure

Når løbene starter under nuværende “vådstartsprocedure”, er der potentielle vanskeligheder for holdene i forhold til optankning. Det er derfor blevet besluttet, at når denne startprocedure er implementeret, vil løbsdistancen reduceres med en omgang.


Change of position penalty

Straffe, der kræver at en rytter skifter position, vises i øjeblikket på en tavle ved målstregen over fem omgange. Da sådanne straffe også vises på kørerens instrumentering, og da der over fem omgange er potentiale for en del positions skift, blev det besluttet, at tavlen ved målstregen fremover kun vises i tre omgange.


Substitut og udskiftning af rytter

Der er udtrykt bekymring omkring, at MotoGP teams ind til nu har kunne omgå det nuværende regulativ og bytte køretøj inden for samme team og måske endda hjælpe en rytter, der var tæt på at overskride sin motorfordeling. Fordi der er så mange mulige scenarier i forhold til dette, vil reglerne blive ændret så  erstatnings chaufføren ikke må være en rytter, der i øjeblikket er tilknyttet mesterskabet, medmindre det er godkendt af GPC.

Ovenstående træder i kraft med omgående virkning.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start