Historisk 2017 WSBK Honda Fireblade RR SP2 sælges
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nicky Hayden racer til salg

Historisk 2017 WSBK Honda Fireblade RR SP2
Steffen Olesen
17/03-2019 kl. 15:00

Den sidste motorcykel Nicky Hayden kørte på, før han på tragisk vis mistede livet i en trafikulykke på cykel, er blevet sat til salg hos The Kentucky Kid's tidligere World Superbike team Ten Kate Racing.

Nicky Hayden kørte på sin Honda Fireblade SP2 på Imola i Maj måned 2017, bare tre dage før han på en cykeltur blev ramt af en bil og efterfølgende døde af sine skader.

Prisen på den populære amerikaners personligt tilpassede racer er 95.000,- Euro, hvilket man kan mene er en høj pris for en trackday cykel, eller omvendt betragte som et bragende tilbud for et unikt stykke racing historie.

Sæt prisen i perspektiv

For at sætte tingene i perspektiv, sælger Ten Kate Racing ogå en fuld-spec.2018 WSBK Honda Fireblade SP2. Prisen for denne model er €85.000,- hvor raceren blandt andet er udstyret med lækkerier som specialfremstillet Akrapovic udstødning, der er tilpasset den TKR/Cosworth tunede CBR1000RR Sp2 motor.

Salgsannoncen beskriver endvidere en specielt udviklet TKR/Suter bagsvinger, som er hægtet på et carbon/alumiums forstærket stel, og listen med goodies ender naturligvis ikke der.

Se salgsannoncen med fulde specifikationer.

Stadig konkurrencedygtig for trackday køreren

Prisen for raceren Nicky Hayden kørte på i 2017, er altså blot €10.000,- højere end for en fuldt pecificeret 2018 racer fra Ten Kate Racing. En merpris der ikke burde afskrække ægte motorsports entusiaster med historisk interesse.

Der er ingen tvivl om at prisen på Nicky Hayden's sidste racer får et nøk opad på baggrund af sin historie. Men mon ikke modellen stadig vil vise sig konkurrencedygtig blandt almindelige dødelige trackday kørere??

Når Nicky Hayden kunne hive en standard Honda Fireblade rundt på bane i fornuftig stil – som man ser i den ældre video fra Valencia herunder – så burde hans tidligere racer også kunne skynde sig lidt… selv i mindre kyndige hænder.

Mange lækre stumper

Motoren på The Kentucky Kid's gamle racer, er en Ten Kate enhed med Cosworth Race kit. Elektronikken er et resultat af samarbejdet mellem Ten Kate Racing og Cosworth, affjedringen er udviklet af svenske Öhlins specifikt til WSBK og bremserne er højt specificerede Nissin calipere der napper om Yutake skiver.

WSBK reglementet tillader en række modificeringer af de oprindelige gademodeller, så stellet er en kraftigt forstærket version af det originale Honda Fireblade stel, og bagsvingeren er Ten Kate's eget design, fremstillet præcis efter Nicky Hayden's ønsker.

Modellen er naturligvis udstyret med Akrapovic udstødning og Marchesini hjul.

Her kontakter du sælger

Vi kan ikke umiddelbart finde Nicky Hayden's tidligere racer på Ten Kate Racing's hjemmeside, men hvis din tegnebog er tyk nok og der er et gabende tomt hul i din garage, så kan der gøres en handel hvis du er hurtig på tasterne og kontakter Kevin Bos fra Ten Kate Racing. Vi gætter på at modellen hurtigt er solgt.


Ten Kate oplyser at raceren er i “absolute showroom state” samt fuldt funktionsdygtig og køreklar, og leveres med certifikat som garanterer at det er den ægte vare.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start