Nicki Pedersen’s mål: Top tre - Speedway
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nicki’s mål: Top tre

Sæsonen indledes ved Indoor Speedway i Herning
Tommy Rønn
21/01-2011 kl. 09:45

Nicki Pedersen og Hans Andersen indleder sæsonen ved Indoor Speedway i Herning 4.-5. februar. For dem handler 2011 om genrejsning efter magre år.

Sæsonen starter med et brag. Der er nærmest statsgaranti for dramatik, når Nicki Pedersen og Hans Andersen slipper hestekræfterne løs i Jyske Bank Boxen 4. og 5. februar til den første udgave af Indoor Speedway.

Den lille intime bane med de skarpe kurver i Jyske Bank Boxen er den helt rigtige måde at indlede speedway-året på for de to danske esser, der i de seneste sæsoner har haft svært ved at leve op til tidligere års resultater. De skal være på fra start for at have en chance. Det harmonerer fint med målsætningen for 2011, der står i genrejsningens tegn for Nicki Pedersen og Hans Andersen.

”Forhåbentlig kan jeg lægge 2009 og 2010 bag mig. Det gik ikke, som jeg havde håbet, men nu vil jeg tilbage. Jeg har mit gamle team fra de år, jeg blev verdensmester, med mig igen. Målet er at slutte grand prix-serien om verdensmesterskabet i top tre. Selvfølgelig går jeg efter sejren, men har vi gjort vores bedste gennem hele sæsonen, og det slutter med en tredjeplads, vil jeg også være tilfreds,” siger Nicki Pedersen ved indgangen til den nye sæson.

Han er kommet med i grand prix-serien på et wild-card efter sidste sæsons skuffende 10. plads. De tre verdensmesterskaber vandt han i 2003, ’07 o g’08, mens han i 2009 sluttede som nummer seks.

Hans Andersen mistede sin plads i grand prix-serien efter 12. pladsen i fjor, så han skal kæmpe sig tilbage via kvalifikationsløbene og ad den vej satse på den prestigefyldte VM-serie, der indledes 30. marts i polske Leszno.

”Hele sæsonen er bygget op om kvalifikationsløbene. Det er det overordnede mål at komme med i så mange grand prix-løb, som muligt,” siger Hans Andersen.

Indoor Speedway i Jyske Bank Boxen ser de begge frem til som en kick-starter på sæsonen. De eksplosive forhold med en kort bane og skarpe sving er teknisk udfordrende, og de glæder sig begge til at teste forholdene i Boxen, der for første gang danner ramme om speedway.

”Det er et rigtig spændende initiativ, og der er ingen tvivl om at det bliver en intens oplevelse for publikum. Og selvfølgelig vil en sejr styrke selvtilliden inden det første grand prix-løb,” siger Nicki Pedersen.

”Det bliver et par sjove aftener, og det vil være perfekt at vinde – og rart at slå Nicki. Det er et utrolig spændende arrangement, hvor der nærmest er garanti for drama, fordi vi skal dreje meget mere på den korte bane, end vi er vant til,” siger Hans Andersen.

Ud over Hans Andersen og Nicki Pedersen er den bedst placerede dansker i sidste sæsons grand prix-serie, Kenneth Bjerre med en samlet syvendeplads, også med i Boxen, ligesom den polske verdensmester Tomasz Gollob stiller til start.

Indoor Speedway i Boxen køres som to individuelle løb 4. og 5. februar med 20 indledende heat og afsluttende semifinaler og finale. Der er plads til 8.000 tilskuere i den store indendørs arena, hvor stemningen vil blive intens.

Billetter til arrangementet kan købes via BilletNet. Der er mere information om arrangementet på www.speedwayiboxen.dk

Speedway-løbene 4. og 5. februar er blot første trin i februars motorsports-raket i Boxen. Week-enden efter, 11.-12. februar, afvikles der for 17. gang SuperCross i Herning, første gang i de nye eksklusive omgivelser i Jyske Bank Boxen, hvor der over to dage er plads til 16.000 tilskuere. Banen er designet til spænding og drama i hvert eneste løb. 11.-13. februar er der Bikeshow og Extrem Sport-messe i Messecentret med masser af motorcykler, extrem sport, sjov og underholdning på programmet.

Fakta Indoor Speedway Show
Tid:
4. Februar kl. 20.00
5. Februar kl. 19.00

Sted:
Jyske Bank Boxen, Herning

Løbsform:
Begge dage afvikles selvstændige løb med 20 indledende heats og afslutning med semifinaler og finale.

Deltagere:
Nicki Pedersen, Hans Andersen, Kenneth Bjerre, Tomasz Gollob, Chris Harris, Adam Skornicki, Roman Povazhny, Patrick Hougaard, Joonas Kylmakorpi, Bjarne Pedersen, Jesper B. Jensen, Martin Smolinski, Adrian Miedzinski, Leon Madsen, Niels Kristian Iversen, Michael Jepsen Jensen, Kenneth Kruse, Kenni Arnt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start