TTX01 - Næste generations MC motorsport
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Næste generations MC motorsport

FIM opretter en ny løbs serie for el-motorcykler
CO
03/07-2009 kl. 11:00

Som opfølgning på succes’en med TTXGP race på Isle of Man d. 12- juni i år, har FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) besluttet at oprette en løbs serie for elektriske motorcykler i 2010.

Denne nye innovative FIM serie for elektriske motorcykler, vil blive afviklet i ”Road Racing Grand Prix Commission” regi, og projektet vil blive håndteret af englænderen Azhar Hussain som er idémand og grundlægger af TTXGP. FIM serien vil danne grundlag for udvikling af elektriske motorcykler og den tilknyttede teknologi, hvor de kan blive testet på spændende og udfordrende vis. Hensigten er at fremskynde udviklingen af lav emissions teknologien, at vise at tiden er moden til ”grønne køretøjer”, og at disse kan være sjove, hurtige og spændende.

FIM præsidenten Vito Ippolito: “Jeg er utroligt glad for at være vidne til fødslen af denne nye løbs serie. Sportens fremtid afhænger af vores indsats, og af producenternes evne til at udvikle produkterne hurtigt. Vi er overbeviste om at motorcykelsportens verdensmesterskaber, om ikke særligt lang tid vil være tilgængelige for motorcykler som ikke forurener hvad røg og støj angår. Da vi nu har truffet denne vigtige beslutning, må vi fremover arbejde hårdt på at få et løbsreglement og en løbskalender klar til 2010.

TTXGP grundlægger Azhar Hussain: ”Med TTXGP succes’en på Isle of Man, har vi bevist at ”nul-udslip” teknologien er parat til at levere passion og spænding for både tilskuere og kørere. Vi er i partnerskab med FIM, stolte over at tage det næste grænseoverskridende skridt indenfor motorsports teknologien, både på og udenfor banen. Produkter forbedres ved konkurrence. Derfor håber vi at denne nye løbs serie vil blive regnet som en skelsættende begivenhed, der bringer ny teknologi til hele transportområdet. Vi inviterer de bedste og skarpeste hjerner på kloden, til at deltage i dette globale mesterskab, og til at være vidne til næste generations motorsports tilblivelse.

For dem med et åbent sind, bliver det spændende at se hvad fremtiden bringer inden for motorsportens verden. El-cyklerne kører sågar også dragrace. På eldrevne motorcykler skulle det vel heller ikke frembyde noget problem at montere et el-udtag. Så kunne en eftermonteret mp3 afspiller med tilhørende højttalere evt. bidrage til at underholde tilskuerne med motorlyd.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start