MX: Danske ungdomstalenter tager guldet i Frankrig - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MX: Danske ungdomstalenter tager guldet i Frankrig

Der var fart på danskerne i Frankrig i weekenden, hvor de unge talenter kørte sig til ikke mindre end tre medaljer.
Steffen F. Olesen
11/10-2023 kl. 08:21

Over 100.000 motocrossfans holdt vejret i weekenden, da de danske unge talenter Storm Maymann og Willads Gordon vandt guld i den årlige YZ bLU cRU FIM Europe Cup SuperFinale.

Sådan indleder Yamaha en pressemeddelelse her til morgen, der fortæller om årets bLU cRU SuperFinale i Frankrig som omfattede 120 unge deltagere, med næsten 40 kørere i hver af de tre klasser, YZ65, YZ85 og YZ125.

Spændingen i konkurrencen steg, da motocrosskørere fra hele Europa kæmpede hårdt for at sikre sig en plads i årets Yamaha bLU cRU Masterclass, der finder sted i november, og som er præmien for de tre bedste kørere fra hver klasse.

Danmark sikrede sig i alt tre podieplaceringer, hvor Willads Gordon og Storm Maymann – som poserer på billedet over artiklen – tog sejren i deres respektive klasser, og Bertam Thorius snuppede bronze i YZ85-klassen.

Selv en bronzemedalje kan bringe glæde hos de fleste

Maymann tog føringen i YZ85-klassen efter en intens kamp og sikrede sig sejren.

Jeg startede godt og lå treer lige fra begyndelsen. Derefter forsøgte jeg at tage føringen, men jeg begik en lille fejl på den første bakke og kunne ikke hoppe, så jeg tabte lidt terræn. Derefter kom jeg igen og tog føringen og følte mig virkelig i topform. Det føles fantastisk at tage denne sejr, da jeg har arbejdet virkelig hårdt for at komme hertil efter en hård sæson. At vinde var mit mål – og jeg gjorde det! siger Storm Maymann, vinderen i YZ85-klassen.

Samtidig dominerede Gordon YZ65-klassen med en solid føring.

–  Jeg havde et virkelig godt løb, og jeg tror, meget handlede om min indstilling. Inden start tænkte jeg, at jeg måske havde en chance for at vinde, men jeg forsøgte samtidig at have det sjovt. Desuden elsker jeg virkelig denne bane. Jeg konkurrerede også i SuperFinale i Frankrig sidste år og blev nummer tre. Nu lykkedes det mig faktisk at vinde – det er fantastisk. Jeg håber og tror virkelig på en lys fremtid inden for motocross, siger Willads Gordon, vinderen i YZ65-klassen.

Det er fjerde år i træk Yamaha afholder bLU cRU SuperFinale, og hvert år stiger interessen markant.
Årets konkurrence i Frankrig satte ny deltagerrekord, og omfattede som sagt 120 unge kørere fra hele Europa, hvilket er en imponerende stigning i forhold til tidligere år.

– Disse unge talenter har kæmpet hårdt og præsteret godt. Det er en inspirerende præstation, der viser det enorme potentiale inden for motocross. Vi er stolte af at støtte og fremme disse unge talenter gennem vores bLU cRU-program og ser frem til at følge deres fortsatte succes, siger Morten Brondbjerg fra Yamaha Motor Scandinavia.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start