Dovi vinder med 0.023 sek. i Qatar drama, MotoGP 2019
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motorsports-drama i Qatar

Dovizioso vinder med 0.023 sek.
Steffen F. Olesen
11/03-2019 kl. 13:20

Lamperne slukkede i Qatar og Andrea Dovizioso kom godt fra land, efterfulgt af Jack Miller og Marc Marquez. Maverick Viñales som holdt i pole, fik ikke den start han ønskede, og røg med det samme ned på 6. pladsen. 

Det betød at Takaaki Nakagami og Cal Crutchlow, uden videre anstrengelse, fra løbsstart kunne rykke op på henholdsvis 4. og 5. pladsen.

På løbets anden omgang virkede det som om at Jack Miller havde problemer i banens sidste sektor. Han var tilsyneladende nødsaget til at rejse sig fra sadlen, og fjerne noget der lignede en del af motorcyklens sæde, før han kunne fortsætte. Denne manøvre betød at han faldt tilbage på 11. pladsen.

Herefter begyndte kørerne lige så stille at falde ind i en rytme, med Andrea Dovizioso stabilt i front til at holde styr på tropperne. 

Alex Rins – som startede fra 10. position – lod også til at have luret fidusen. I hvert fald trak han på løbets 4. omgang forbi Andrea Dovizioso, og lagde sig i front.

Hen over de næste omgange kæmpede Andrea Dovizioso og Alex Rins om at lede flokken. De to byttede pladser flere gange over de efterfølgende omgange, og det var klart at Alex Rins’ Suzuki, var stærkest i banens midte, men den kunne ikke hamle op med Dovizioso’s brutale Ducati-moment på langsiden. 

Det skulle også vise sig at Rins ikke kunne opretholde tempoet, da han blev passeret af Marc Marquez.

De 3 i front

Da omgangstælleren slog over på 12, lå Andrea Dovizioso i front, med Marc Marquez lige i hælene, og sammen begyndte de at lægge afstand til Danilo Petrucci på 3. pladsen.

Kamphanerne i front valgte dog at sætte farten lidt ned igen, for det er trods alt nemmere at gennemføre et racerløb med gummi på hjulene.

Med 7 omgange tilbage lå de forreste 8 mand rimelig tæt – faktisk var der kun 1,2 sekund fra forrest til bagerst.

Andrea Dovizioso og Marc Marquez kunne tydeligvis ikke blive enige om hvem der skulle ligge i spidsen, og ud på sidste omgang lukkede Andrea Dovizioso altså op for alle kamre. Ducati'en brølede forbi Marc Marquez, som på omgangen forinden havde lagt sig i spidsen.

Marquez forsøgte selvfølgelig at komme igen, men skulle lige igennem en lille ”ups’er” på forhjulet, i sving 3, inden han smuttede inden om Andrea Dovizioso, i sving 10. 

I udgangen af selv samme sving gjorde Andrea Dovizioso’s Ducati come back.

I sæsonens første løb, på løbets sidste omgang og i løbets sidste sving oplevede samtlige MotoGP fans verdenen over et deja-vu. Dette i form af en nøjagtig gengivelse af slutningen på Qatar-løbet der fandt sted for cirka 12 måneder siden.

Marc Marquez dykkede inden om Andrea Dovizioso, og tvang Ducati’en til at kører bredt, hvilket resulterede i at Dovizioso kunne rejse cyklen op tidligt i udgangen af svinget. 

Herved kunne Andrea Dovizioso lukke op for alt hvad Ducati’en magtede, og trække forbi Marc Marquez lige inden målstregen.

Andrea Dovizioso og Marc Marquez krydser stregen

Med kun 0.023 sekund mellem de to, kunne Andrea Dovizioso herved kalde sig vinder af sæsonens første MotoGP løb, foran en ærgerlig Marc Marquez.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start