Motorsport: Nye regler - Tyvstart og kneesliders
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motorsport: Tyvstart og kneesliders

Long laps og forbudte gnister
Steffen F. Olesen
14/08-2019 kl. 19:35

Den 9. august blev der i forbindelse med Østrig's Gran Prix, afholdt et møde i Gran Prix Kommisionen bestående af formanden fra Dorna (Paul Duparc) og repræsentanter fra FIM, IRTA, MSMA samt teknologidirektør Corrado Cecchinelli.

På mødet blev der vedtaget følgende ændringer:

Ved fremvisning af sortflag med orange cirkel, er pågældende rytter forpligtet til at forlade banen, og skal inden der trilles ud på banen igen, godkendes af en official.

Beslutningen træder i kraft pr. omgående.

Straffen for tyvstart ændres fra at være en tur gennem pitten, til at rytteren skal gennemføre 2 “long laps” inden for 5 omgange, efter straffen er givet.

Den nye straf træder i kraft fra 2020.

Det er nu tilladt for Moto2 og Moto3 kørere der går videre fra Qualifying Practice 1 til Qualifying Practice 2, at skifte fordæk mellem de 2 sessioner. (Det er i forvejen lovligt at skifte bagdæk)

Ændringen træder i kraft allerede fra næste event, som er det britiske Gran Prix.

Kommisionen er for nylig blevet bekendt med en rytter, der anvendte kneesliders med titanium-stifter. De så kaldte “Sparky sliders” resulterede i så mange gnister, at det potentielt ville være forstyrrende for bagvedkørende.

Med omgående virkning er det derfor forbudt at fremstille – eller modificere – knæ og andre slider's med materialer der, når det kommer i kontakt med banens overflade, kan forårsage visuel forstyrrelse for andre kørere.

Del med en ven

0 personer snakker om “Motorsport: Tyvstart og kneesliders

  1. det er et sving der er gjort bredere ( længere ) som skal køres og dermed tabe 1-2 sek som straf.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start