Motorsport på bane igen tilladt i Schweiz - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motorsport på bane igen tilladt i Schweiz

67 år gammelt forbud mod ræs fjernet
CO
19/06-2022 kl. 05:58

Vidste du godt, at motorsport på lukket bane faktisk har været forbudt i Schweiz i mange, mange år?

Det er efterhånden ved at være en del år siden, at denne skribent brugte en forlænget weekend sammen med kammerater på en tur til Misano i Italien for et se en afdeling af WSBK.
En herlig tur hvor ca. 3500 kilometer af udflugten tur-retur blev kørt i regnvejr, og hvor turen sydpå gik via Tyskland, Østrig og Schweiz inden ankomst til Italien, hvor solen heldigvis havde overtaget.
En fed forlænget weekend hvor vi igen nød pragtfulde ruter gennem alle tre lande, men hvor der dog er stor forskel på, hvor frisk de forskellige landes myndigheder tillader der køres.

Ræs forbudt siden 1955
Specielt i Schweiz ser man ikke med specielt milde øjne på lidt for frisk gasgivning, hvor fartbøderne som du kan læse i artiklen Europæisk Ferietur, Fart, Fotofælder og andre Facts hører til i den højere ende, og decideret racerkørsel på lukket bane har faktisk været helt forbudt siden 1955.
Den direkte årsag til forbuddet var den forfærdelige ulykke på Le Mans samme år, hvor 84 personer mistede livet.
Det fik de schweiziske myndigheder til hurtigt og beslutsomt helt at forbyde baneræs i hjemlandet.

Tilladt siden Maj måned i år
Men der er løbet meget vand gennem åen siden da.
Og nu forlyder i det en række medier verden over, som eksempelvis sportings.news og Weekly News Review, at forbuddet blev hævet i slutningen af Maj måned.
Sikkerheden er både på offentlig vej og i forbindelse med motorsport øget betragteligt siden 1955, hvilket angiveligt har være medvirkende til den gode nyhed.
Det schweiziske Supermoto Championship er hidtil blevet afviklet i udlandet, og nu er der håb om, at fremtidige arrangementer kan afvikles i hjemlandet, hvor de lokale byråd dog først skal give deres tilladelse.

Modstand
Men ophævelsen af forbuddet har dog også en minoritet af modstandere, som påpeger, at ræs med forbrændingsmotorer ingen berettigelse har i nutiden.
Men det skulle angiveligt blot være en minoritet, så schweizerne kan altså nu glæde sig over, at det tudsegamle efterhånden antikverede forbud er fjernet.

Stort tillykke til de schweiziske motorsportstilhængere.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start