MotoGP tæt på Liberty Media overtagelse - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP tæt på Liberty Media overtagelse

Den påtænkte overtagelse kommer angiveligt til at koste 30,5 mia. danske kroner.
CO
29/03-2024 kl. 11:26

Hvis du går med en drøm om, at eje rettighederne til eksempelvis MotoGP, så er den faktisk ikke umulig at udleve.
Men det kræver nok en velpolstret sparegris, og et bud som overgår konkurrentens.

Motorsport er verdens fedeste underholdning, og især når det foregår på to hjul.
Men motorsport er udover et fantastisk samlingspunkt for passionerede motorsports interesserede og motorcykelentusiaster også en gigantisk forretning, hvor kronerne ruller mindst lige så hurtigt som racernes hjul.
Nu forlyder det i flere udenlandske medier, at den amerikanske mediegigant Liberty Media som i forvejen ejer rettighederne til Formel 1, ønsker at udvide sit lukrative forretningskoncept med tilføjelsen af racing på to hjul.

Dorna Sports blev oprindeligt etableret i 1988 som en international sportsmanagement- og marketingvirksomhed med hovedkontor i Madrid og med afdelingskontorer og/eller datterselskaber i Barcelona, ​​Amsterdam, London og Rom, og har indtil nu været den kommercielle rettighedshaver til motorcykelsportens Grand Prix-racing.
Oprindeligt blev firmaet grundlagt af Banco Banesto som Dorna promoción del deporte, men blev i 1998 solgt til CVC Capital Partners med hovedsæde i Luxembourg og London og derefter omdøbt til Dorna Sports, der som bekendt arrangerer blandt andet WSBK, Moto E samt MotoGP, og årligt står for 251 racerløb i 20 lande.
Kapitalfonden Bridgepoint har siden 2006 været hovedaktionær i Dorna Sports, men i 2023 begyndte rygter om et forestående salg af Dorna Sports at svirre.

Det ser nu ud til at kunne blive en realitet, som interesserede kan læse mere om i eksempelvis mediet Financial Times’ artikel Formula One owner closes in on €4bn deal for MotoGP, hvori det også fremgår, at prisen for overtagelsen skulle beløbe sig til over 4 milliarder Euro… eller $4.43 mia. ifølge Reuters.
Et svimlende beløb hvor sidstnævnte efter aktuel valutakurs i skrivende stund svarer til 30.547.065.000 danske kroner.
Til sammenligning kostede storebæltsprojektet ifølge en hurtig søgning på Google sin tid 26,5 milliarder kroner.

Under Liberty Media’s ledelse er Formel 1 kalenderen udvidet til 24 løb, og F1’s profit var i 2023 øget med 64% i forhold til det foregående år.
Den reviderede 2024 MotoGP kalender – som er reduceret fra 22 til 21 løb – indeholder i år et rekordstort antal løb, og man kunne forvente, at antallet af løb med Liberty Media’s potentielle overtagelse ikke ville mindskes.

Det ville selvfølgelig være en lækkerbisken for vi tilskuere med endnu mere ræs, men i både Formel 1 og i MotoGP har mange kørere givet udtryk for, at foretagendet er blevet lige kommercielt nok, og at antallet af løbsweekender er i overkanten.
Sådan må det åbenbart være, når den slags drives med indtjening for øje.

Om overtagelsen af Liberty Media i det hele taget realiseres, er dog i skrivende behæftet med en vis usikkerhed.
CVC Capital Partners som både har været ejer af F1 og MotoGP, blev i 2006 tvunget til at frasælge motorcykelafdelingen, og afhændede i 2017 Formel 1 til Liberty Media for $8 mia.

Derfor bliver det interessant at følge, om det denne gang bliver muligt, at samle F1 og Dorna Sports under én hat… eller om det lykkes en anden interesseret at købe Dorna Sports.
Giv os endelig et praj, hvis det er netop dig, som slår en eftertrykkelig bule i bankkontoen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start