Silverstone katastrofe! - MotoGP fans er rasende
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP på Silverstone ender i katastrofe

MotoGP fans i vildt raseri
Steffen F. Olesen
27/08-2018 kl. 15:08

De sociale medier og især MotoGP's Facebook side, er gennem det sidste døgn blevet bombarderet med diverse skældsord, fra folk der ikke holder deres mening omkring Søndagens udfald tilbage. Efter at have rejst måske flere tusinde kilometer, kunne de mange tilskuere tomhændet og sørgmodigt vende snuden hjem.

Løbsledelsen besluttede efter flere gange at have udsat weekendens løb grundet regn, at aflyse sæsonens 12. løb på Silverstone i England. Tidligere i år blev der lagt et nyt slidlag på banen, som siden hen har vist sig at være langt mere ujævn end den gamle. Ydermere kan banen ikke længere aflede vand. Vandet ophober sig i store pytter på banen og under den 4. frie træning i Lørdags, mærkede flere af rytterne problemet på egen krop. Mængden af vand i sving 7, også kaldt “stowe”, var så stor at flere af kørerne måtte en tur af banen, der i blandt Tito Rabat. Da Tito rejste sig for at søge ly bag autoværnet, blev han ramt af Franco Morbidelli's cykel for fuld kraft. Den spanske rytter pådrog sig en fraktur på både lårbenknogle og på skinnebenet. Han blev derfor fløjet til hasteoperation på universitets hospitalet i Coventry.  

Søndagens Warm-up blev trods Lørdagens uheld sat i gang, men regnen fortsatte. Løbsledelsen offentliggjorde at hvis regnen stoppede inden kl. 16 lokal tid, ville løbet blive blive afholdt, men med kortere løbsdistance. Da der ikke var udsigter for opklaring, blev der indkaldt til hastemøde mellem kørerne og løbsledelsen. Der blev på mødet besluttet af aflyse resten af dagens løb, da ingen af kørerne følte sig sikre på banen.

Marc Marquez udtaler at det har været en lang og trættende dag. I sidste ende var sikkerhed alles bekymring, og en af os er allerede endt på hospitalet. I løbet af dagen holdt jeg øje med skærmen og kunne se alle vores fans stå tålmodigt på tribunerne. Det ville selvfølgelig have været godt at give dem en form for kompensation, men i sidste ende må vi somme tider holde hovedet koldt og tænke.

Andrea Dovizioso er knap så imponeret over hele situationen og kalder omstændighederne uacceptable. Han tilføjer at der til sikkerhedsmødet ved næste løb, vil blive drøftet hvorvidt det kan passe at der efter den nye belægning blev lagt, er flere ujævnheder end før og at vandet ikke kan rende af banen. 

Cal Crutchlow er mest tynget af følelsen af at have skuffet sine fans i hjemlandet. Han undskylder mange gange for at han, sammen med sine kolleger, ikke kunne give publikum det show de kom for at se.

Marc Marquez ligger øverst på point stigen med 59 point ned til Valentino Rossi på 2. pladsen. Aflysningen af løbet på Silverstone betyder at der nu er 1 chance mindre for at indhente Marquez. Der er dog stadig 7 løb tilbage og 175 første plads point at vinde, så intet er afgjort endnu.

Næste løb finder sted på Misano d. 9. September. 

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start