MotoGP på Misano

Begivenhedsrig MotoGP-weekend
Thomas B
17/09-2012 kl. 08:30

Der er mange ting at fremhæve i fbm weekendens MotoGP-løb på Misano, som for nylig har fået “Marco Simoncelli” tilføjet navnet på banen, som en hyldest til ham. “Sort uheld” fylder mest i erindringen og det refererer til Pedrosa, som i søndagens løb igen blev ramt af uheld, der virkelig rykker. Mange husker sikkert hans ufrivillige udeblivelse fra 3 løb, sidste år, pga. et brækket kraveben som følge af et meget kontroversielt sammenstød med Simoncelli på Le Mans, hvilket ødelagde sæsonen totalt for Pedrosa.

I år ikke helt det samme, men tæt på, idet han på første omgang blev påkørt af Barbera og styrtede og måtte udgå. Forinden havde han, efter at have taget pole lørdag, måtte finde sig i at starte fra bagerste plads på gridden, fordi mc havde været i pit-lane for at blive startet pga. problemer på opvarmnings-omgangen. Og ikke nok med det, så gik Lorenzo hen og vandt og har nu et forspring på 38 points med 5 løb tilbage.

Ellers kan nævnes fra weekenden at lørdagens kvalifikation blev utrolig spændende. Bautista havde været rigtig godt kørende lige fra første træningspas, fredag, og lå helt i top i kvalifikationen også. Da der manglede 9 minutter satte Bradl hurtigste tid og skubbede Lorenzo ned på 2. pladsen. Med ca. 3 min. tilbage var det Cal Crutchlow på pole – og han forbedrede den på næste omgang. Nu kun 1.30 min tilbage. Og da Lorenzo med kun 50 sekunder tilbage, så lige gjorde som så ofte før, og satte sig tilrette på førstepladsen, tænkte man, ok, det var det. Men med 24 sekunder igen suste Pedrosa over stregen i ny poletid. Pyh, speakerne gik amok.

Selve løbet blev en ensidig affære i spidsen, hvor Lorenzo hyggede sig helt alene med blot at øge stille og roligt, fra start til mål. 2. pladsen var til gengæld overraskende: Selveste Rossi i storform og tusinder af fans kunne nyde hvordan han, på helt tør bane, kørte fra hele feltet med undtagelse af Lorenzo. Bradl var oppe at snuse på et tidspunkt, men kogte venstre side af sit dæk og røg flere pladser ned.

Crutchlow styrtede i starten af løbet, så ingen show i toppen fra ham i dag. Han kan ellers godt minde lidt om Simoncelli med hans kørestil og attitude. Begge på sattelit-mc'er og i stand til at drille fabriks-kørerne. 3. pladsen var også noget der rykkede, ikke mindst på publikum. Bautista's første MotoGP-podium-plads for San Carlo Honda Gresini, det team Simoncelli var i, og mc i de samme farver, som da Simoncelli var med, sidste år. Vild jubel, ikke mindst fordi margin til Dovizioso på 4. pladsen kun var 0.003 sek.

Spies kom i mål og det var en tilfredsstillelse i sig selv, sagde han bagefter. Start som nr. 6, i mål som nr. 5. Det er godkendt. Havde lidt fartproblemer i midten af løbet, pga. manglende tillid til setup, men var på et tidspunkt i slutningen hurtigste mc på banen og havde ingen problemer med fra 6. pladsen at spole de 3 foranliggende ind og lidt senere gå forbi Bradl.

Ca. 27 sekunder efter Bradl kørte genopstandne Hayden i mål, stadig ikke helt på toppen pga. håndskade. Derefter kom en MotoGP-debutant, Johnny Rea, der også deltager i Superbike VM. Han er af Repsol Honda blevet udplukket til at erstatte Stoner, indtil han kommer tilbage, i fbm Japans GP er planen.

Moto2 blev en heftig affære imellem de tre hurtigste: Marquez, Espargaro og Iannone. Efter en restart pga oliespild var der 14 omgange, på friske dæk vel at mærke, til at få tingene afgjort. Iannone holdt på pole i restart fordi han førte løbet, da det blev afbrudt, og tog også straks føringen i restarten og holdt den til der manglede 4 omgange, hvor både Marquez og Espargaro gik forbi. På sidste omgang blev der så byttet maling og placering imellem de to og Marquez vandt med ca 0.4 sek. og fører nu VM med 53 points til Espargaro. 3-4 sekunder efter de tre i frontgruppen, kom yderligere en gruppe med Kallio, Rabat og Aegerter.

Moto3 blev et meget tæt løb i slutfasen. Fenati og Cortese dominerede det meste af løbet og sloges om førstepladsen, alene i front. Men mod slutningen blev de hentet af flere andre. Hård kamp de sidste omgange imellem de fem forreste og det endte med kneben sejr til den førende i tabellen, Cortese på sin KTM, foran Salom, Fenati, Rins og Maverick. De fire første indenfor samme sekund.