MotoGP Motegi Masterclass - Elev versus læremester.
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP Motegi Masterclass

Den nyudklækkede Rookie Of The Year - Fabio Quartaro - lærte uden tvivl en masse, ved at hænge på den regerende verdensmester, rundt på Twin Ring Motegi i Japan.
Steffen F. Olesen
20/10-2019 kl. 13:45

Marc Marquez fik fra sin pole position ikke verdens bedste start, men det lykkedes ham at holde fast i føringen gennem løbets første sving. Franco Morbidelli derimod leverede en formidabel startpræstation, men blev udbremset for enden af langsiden af teamkammeraten Fabio Quartararo, med det resultat at Franco Morbidelli blev skubbet tilbage, og herved smuttede Jack Miller ind på tredjepladsen i udgangen af sving 2.

En hektisk første omgang udfoldede sig da Fabio Quartararo i sving 7 sneg sig forbi den 8-dobbelte verdensmester Marc Marquez, blot for at blive sat på plads allerede i sving 10. Det var et sent angreb fra Marc Marquez hvilket betød at spanieren kom ud i en lidt for bred linje, og her åbnede der sig endnu en dør for bagvedkørende Fabio Quartararo. Men i sin iver for igen at nappe føringen, mistede rookien kortvarigt greb på forhjulet, og måtte opgive at avancere.

Fabio Quartararo’s ups’er gav Jack Miller et lille håb om at kunne smutte frem på andenpladsen, men den drøm blev hurtigt skudt i sænk, da han var lige ved at brage ind i røven på den løsslupne Yamaha, som igen havde fundet bid.

Marc Marquez udnyttede ovenstående situation til at skabe luft ned til andenpladsen, og det lykkedes ham at opbygge 0,8 sekunders afstand ned til Fabio Quartararo, som i jagten på førerposition fik løssluppet sig fra Jack Miller.

Men afstanden var simpelthen for stor mellem Marc Marquez og Fabio Quartararo til at kunne angribe, og hullet mellem de to svingede i over en periode mellem 0,9 og 1,2 sekunder, mens der bag dem udspillede sig en kamp om tredjepladsen.

Jack Miller holdt som udgangspunkt godt fast i placeringen, men det varede ikke længe før han fik problemer med gummiet og måtte sænke farten. Bag ham var et intenst pres fra Franco Morbidelli, Maverick Viñales og Andrea Dovizioso, som alle var sultne efter det sidste trin på skamlen.

På løbets 10’ende omgang smuttede Franco Morbidelli forbi Jack Miller, og kort efter bukkede Pramac Ducati’en under for presset, og Maverick Viñales og Andrea Dovizioso kørte også forbi. Det forblev en kamp om 3. pladsen, da der midtvejs i løbet var over 3 sekunder op til Fabio Quartararo på 2., og yderligere 1,5 sekund til den nådesløse verdensmester i front.

Med 11 omgange tilbage smuttede Andrea Dovizioso forbi Franco Morbidelli, og umiddelbart efter fulgte Maverick Viñales trop. Franco Morbidelli døjede tilsyneladende med at opretholde det høje tempo, og nu stod kampen om tredjepladsen mellem Andrea Dovizioso og Maverick Viñales.

Det var som motorsportsentusiast vildt interessant at se, hvor forskelligt en Ducati og en Yamaha snor sig rundt på sådan en racerbane, da Maverick Viñales over løbets efterfølgende omgange gentagende gange forsøgte at finde en vej forbi Andrea Dovizioso, som gang på gang udnyttede sin Ducati’s brutale moment til at forsvare sig.

Da der nu var mere end 2 sekunder op til Marc Marquez, havde Fabio Quartararo så småt opgivet håbet om guldmedaljen, men franskmanden kunne endnu ikke tage den helt med ro. Bag ham havde Andrea Dovizioso nemlig løsrevet sig fra Maverick Viñales, og kampen mellem de to havde budt på så mange hurtige omgange, at hullet mellem Andrea Dovizioso og Fabio Quartararo var blevet markant mindre.

Med blot 2 omgange tilbage af løbet var havde Andrea Dovizioso den forankørende Petronas Yamaha inden for rækkevidde, da han havde skåret yderligere 0,8 sekunder af afstanden mellem dem på forrige omgang. Men omgangene var brugt op og Andrea Dovizioso måtte se sig slået af den utrolig hurtige rookie, som med en flot andenplads bag Marc Marquez, jublede over at have tilegnet sig titlen ”Rookie of the year”.

Det var kun med nød og næppe at Marc Marquez snuppede sejren, for på jubelomgangen efter løbet løb RC213V Honda'en tør for saft, og han måtte skubbes i pit af den meget hjælpsomme Hafizh Syahrin.


Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start