Moto GP - Laguna Seca løb fik en overraskende vinder.
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoGP løbet på Laguna Seca.

Søndagens løb fik en overraskende vinder.
CO
06/07-2009 kl. 01:32

Lørdag d. 4. juli er amerikanernes uafhængighedsdag som fejres med bla. fyrværkeri, og søndag d. 5. juli leverede MotoGP kørerne på Laguna Seca deres eget festfyrværkeri af underholdning.

Efter mere end et år uden en topplacering på skamlen for Honda, lykkedes det søndag Dani Pedrosa – Repsol Honda Team, at triumfere på Laguna Seca

Fra sin placering som nr. 4 på startgrid’en, imponerede Pedrosa med en forrygende start som bragte ham forrest i feltet. En placering han holdt gennem hele løbet, selvom Valentino Rossi – Fiat Yamaha Team, på sidste omgang i venstresvinget inden langsiden iværksatte et frygtløst forsøg på at passere Pedrosa.

Efter en række styrt og en periode med skader, var Pedrosa langt om længe tilbage i topform, og kørte i løbet et pace som resten af feltet havde mere end svært ved at matche.

Pedrosa formåede at opbygge et komfortabelt forspring, og selvom Rossi på de sidste omgange fik indhentet den unge spanier, lykkedes det denne gang Pedrosa at holde tungen lige i munden og køre først over målstregen.

Der er dog stadig et stykke vej hvis Dani Pedrosa vil melde sig i kampen om mesterskabstitlen, da mesterskabets førende kører Valentino Rossi høstede en god håndfuld point med andenpladsen.

Jorge Lorenzo – Fiat Yamaha Team, kørte med en skadet skulder efter gårsdagens styrt i kvalifikationskørslen, hvor hans højre fod fik et ordentligt skrub og højre kraveben gik af led.

Lorenzo imponerede ikke i starten, gled hurtigt ned på en 8. plads, men fik dog snart skud i raketten igen.

Spanieren kørte sig elegant op på en 4. plads bag en tydeligt svækket Casey Stoner – Ducati Team, og Lorenzo som nu for alvor havde fået fart i cyklen, passerede i venstresvinget inden langsiden Casey Stoner indenom, umiddelbart før nedtællingen viste at der resterede 11 omgange af løbet.

Lorenzo havde nu fået blod på tanden. Med fire omgange tilbage af løbet havde han arbejdet sig tæt nok på Rossi til at forsøge at gentage den selvsamme manøvre, som han havde brugt til at nappe 3. pladsen fra Casey Stoner.

Manøvren lykkedes dog ikke helt efter planen. Cyklen blev under forsøget på at udbremse Rossi pludselig meget levende under ham, og han endte da også med at køre en noget bredere linje end oprindeligt tiltænkt. Det var vist på et hængende hår at Lorenzo undgik at notere endnu et styrt i logbogen, og efter denne hændelse var der igen lidt afstand op til Valentino.

Fornem kørsel af Nicky Hayden på dennes favorit bane, indbragte ham det første top 5 resultat siden han meldte sig til tjeneste i Ducati’s farver. Amerikaneren kørte over målstregen skarpt forfulgt af Toni Elías – San Carlo Honda Gresini, som indkasserede 6. pladsen.

Colin Edwards – Monster Yamaha Tech 3, Chris Vermeulen – Rizla Suzuki, Randy de Puniet – LCR Honda, og Marco Melandri – Hayate Racing, udfyldte de resterende pladser i top 10.

En stor skuffelse for en ellers stærkt kørende Andrea Dovizioso – Repsol Honda, som gik glip af værdifulde point da han på syvende omgang styrtede og udgik af sit andet løb i træk.

Kun tolv kørere fuldførte weekendens løb, da kørerne Gabor Talmacsi – Scot Racing, Loris Capirossi – Rizla Suzuki, Sete Gibernau – Grupo Francisco Hernando, og James Toseland – Monster Yamaha Tech 3, måtte tage til takke med en DNF (did not finish) på resultatlisten.

James Toseland – GBR Monster Yamaha Tech 3, modtog pga. tyvstart en straf, men overså tilsyneladende pit-tavlen med ordre til at køre i pit, og han fik derfor det sorte flag som betyder at køreren med omgående virkning er diskvalificeret.

Resultater:

 1  D. PEDROSA         SPA     Repsol Honda Team         44'01.580

 2  V. ROSSI                 ITA       Fiat Yamaha Team                 + 0.344

 3  J. LORENZO          SPA     Fiat Yamaha Team                 + 1.926

 4  C. STONER            AUS    Ducati Team                           + 12.432

 5  N. HAYDEN            USA    Ducati Team                           + 21.663

 6  T. ELIAS SPA         San     Carlo Honda Gresini             + 22.041

 7  C. EDWARDS        USA    Monster Yamaha Tech 3      + 30.201

 8  C. VERMEULEN    AUS    Rizla Suzuki MotoGP             + 32.857

 9  R. DE PUNIET       FRA     LCR Honda MotoGP             + 40.325

10 M. MELANDRI        ITA      Hayate Racing Team            + 48.028

11 A. DE ANGELIS     RSM   San Carlo Honda Gresini     + 48.810

12 N. CANEPA            ITA      Pramac Racing                    + 1'18.531

 Not classified

 A. DOVIZIOSO ITA Repsol Honda Team 26 Lap

 S. GIBERNAU SPA Grupo Francisco Hernando 26 Lap

 L. CAPIROSSI ITA Rizla Suzuki MotoGP 29 Lap

 G. TALMACSI HUN Scot Racing Team MotoGP 29 Lap

 Excluded

 J. TOSELAND GBR Monster Yamaha Tech 3

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start