Video: Mødommen er brudt - Så er MotoE skudt i gang
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MotoE-mødommen brudt

Det længe ventede MotoE verdensmesterskab er lige så vildt som forventet!
Steffen F. Olesen
10/07-2019 kl. 04:00

Den finske rytter Niki Tuuli skrev sig i weekenden ind i historiebøgerne, som verdenshistoriens første vinder af et FIM Enel MotoE Verdensmesterskabsløb, efter at have ført en gruppe af 4 ryttere over mållinjen, inden løbet blev rødflaget, grundet Lorenzo Savadori’s styrt ind i luftbarrieren i sving 7 på Sachsenring.

Løbet blev efter en ordentlig omgang natteregn reduceret til kun 7 omgange, og da lamperne slukkede bålede de næsten lydløse raketter afsted. Og på nakken af en cykel der leverer 120kW og 200Nm skal der altså hænges i! Ovennævnte lå ikke i front fra løbsstart, men avancerede gevaldigt efterhånden som omgangene blev spolet af.

En førergruppe bestående af 7 kørere tog stille og rolig form, hen over løbets første omgange, og kampen om førerpositionen blev mere og mere intens. Niki Tuuli faldt fra pole position ned på fjerde pladsen da startskuddet lød, men kørte meget målrettet og overhalede sine modstandere en efter en, for til sidst at komme helt frem i spidsen i sving 1 om løbets 4. omgang.

Alt tydede på at kampen om førstepladsen skulle blive lang og intens, da en gruppe af 4 lå meget tæt. Men løbet endte brat, da Lorenzo Savadori styrtede med høj fart i sving 7 på omgang 6, hvorved hans el-cykel bankede ind i luftbarrieren.

Løbets resultat blev derfor afgjort af stillingen i enden af 5. omgang, og det var her Niki Tuuli’s navn stod øverst på listen.

Til trods for en del uforudsete komplikationer i opstarten af MotoE, tyder alt på at der fremover vil blive kamp til stregen på de eldrevne banditter.

Du kan med fordel skimme nedenstående top-10 liste fra weekendens løb, og måske også kaste et blik på resultatlisten i til højre for / under denne artikel, for det bliver bestemt ikke sidste gang du kan læse om de hæsblæsende MotoE-maniacs her på MagaCin.

Top 10:

1. Niki Tuuli (Ajo MotoE)

2. Bradley Smith (One Energy Racing) + 0.442

3. Mike Di Meglio (EG 0,0 Marc VDS) + 0.567

4. Hector Garzo (Tech 3 E-Racing) + 0.991

5. Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE) + 2.095

6. Alex de Angelis (OCTO Pramac MotoE) + 4.048

7. Xavier Simeon (Avintia Esponsorama Racing) + 4.304

8. Eric Granado (Avintia Esponsorama Racing) + 8.118

9. Sete Gibernau (Join Contract Pons 40) + 9.254

10. Nico Terol (Openbank Angel Nieto Team) + 9.414


Se de elektriske drenge gå til stålet i MotoGP's Facebook opslag herunder:

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start