Motocross-mester sikrede sig DM-titlen i Næstved - MagaCin

Motocross-mester sikrede sig DM-titlen i Næstved

Søndag blev årets næstsidste afdeling af DM Motocross kørt på Nisseringen, og i én af maskinklasserne kunne årets Danmarksmester fejre sin titel før tid.
Steffen F. Olesen
13/09-2022 kl. 10:46

Weekendens helt store vinder blev Han Herred Motor Klubs Nichlas Bjerregaard, som, da dagens heat var kørt, kunne kalde sig dansk mester 2022 i A MX1-klassen, endda med endnu en afdeling tilbage af løbsserien. Bjerregaard blev samtidig tildelt dagens fighterpris for at køre sig op på en 5. plads efter at have ligget allersidst i første heat på grund af et styrt, og for at køre 3. pladsen hjem i andet heat trods de knubs, han havde erhvervet sig, da han styrtede. Nichlas Bjerregaard gentager dermed sin bedrift fra 2021, hvor han ligeledes vandt DM-guld i A MX1-klassen.

På dagen i Næstved var det Randers Motor Sports Glen Meier, der var hurtigste mand i A MX1. Meier måtte arbejde for sin sejr på en bane, som på grund af store regnmængder kort før løbet var blevet teknisk udfordrende. Ikke desto mindre var han først over målstregen i begge heat, begge gange efterfulgt af Næstved Motor Klubs egen Benjamin Strate, som blev dagens nr. 2. Den tredje plads på dagens podie gik til Sam Korneliussen fra Aalborg Motor Klub.

I A MX2-klassen var der på forhånd lagt op til en spændende duel mellem Hedelands Motorklubs Mathias Jørgensen, som fører mesterskabet, og dennes tætteste konkurrent Magnus Smith, som havde hjemmebanefordelen søndag. Magnus Smith havde farten og tog også sejren i første heat, men han havde samtidig også uheldet, da hans maskine gik i stykker under andet heat, hvor han ikke fik point med sig. Mathias Jørgensen blev dagens vinder og fører stadig i den samlede stilling, og han bliver meget svær at hente, før medaljerne skal uddeles. Dagens nr. 2 blev Rasmus Pedersen fra Kolding Motocross Klub, som imponerede og kørte to andenpladser hjem. 3. pladsen gik til rutinerede Jakob Kjær Nielsen fra Han Herred Motor Klub.

I Dameklassen er der ingen, der kan komme i nærheden af Sara Andersen fra Motorcykel Clubben Svendborg. VM-køreren sikrede sig førstepladsen i begge dagens heat, og føjede dermed to til sin ubrudte stribe af heatsejre i denne DM-sæson. De to andre pladser på podiet gik ligeledes til et par Damekørere, som er vant til at begå sig på den internationale scene, nemlig Malou Jakobsen fra Børkop Motor Sport, som blev nr. 2, og Line Dam fra Randers Motor Sport, som blev nr. 3.

I Mini 85-klassen for de 10-15 årige er der spænding hele vejen om, hvem der kommer til at sikre sig DM-guldet. Forud for søndagens løb i Næstved førte Oliver Hald fra Vestjysk Moto Cross Club i den samlede stilling, men Hald kom ikke på podiet i Næstved. Det gjorde til gengæld Frederik Stampe fra Randers Motor Sport, som med en førsteplads på dagen generobrede sin tidligere føring i den samlede stilling. Storm Maymann fra Hedelands Motorklub blev nr. 2 på dagen, og Toke Jepsen fra Aalborg Motor Klub blev nr. 3.

Folkene bag forestillingen
Vi kommer ikke udenom Næstved Motor Klub, når vi skal anerkende dagens præstationer. Arrangørklubben kæmpede med de vandmængder, der var kommet natten til lørdag, og det var i løbet af lørdagen tvivlsomt, om der overhoved ville kunne køres motorløb dagen efter. Klubbens frivillige leverede imidlertid en imponerende indsats og fik med maskiner og gode kræfter fjernet så meget vand fra banen, at den blev klar til søndagens løb. Der skal lyde stor ros til Næstved Motor Klub for søndagens DM-arrangement.

Årets sidste afdeling af DM Motocross køres i Fjerritslev hos Han Herred Motor Klub d. 25. september.

Kilde: Danmarks Motor Union