Moto GP Aragon, kampen stadig åben - MagaCin

Moto GP Aragon, kampen stadig åben

Pedrosa har ikke opgivet håbet
Thomas B
01/10-2012 kl. 01:30

Lorenzo tog et stort skridt mod titlen i sidste løb, hvor Pedrosa styrtede og udgik. Denne weekend holdt Lorenzo på pole foran Pedrosa og han satte afsted med godt tempo i løbet og fik hurtigt et hul til resten af feltet. Men Pedrosa spolede ham ind i løbet af 6 omgange og gik forbi og blev der resten af løbet og vandt med over 6 sekunder.

Spies havde markeret sig i træningen og lå 3'er i starten af løbet, men kunne ikke ryste de to Tech3-Yamaha'er af sig og de gik begge forbi mod slutningen, hvorefter de to byttede maling resten af løbet. Dovizioso vandt med kun ca. 0.14 sek.

Bradl styrtede og udgik efter ca 10 omgange. Rossi og Hayden havde ikke en speciel god dag. Rossi havde nærkontakt med Rea på 2. omgang og måtte tage afkørselsbanen, for ikke at ende i gruset og han røg ned på sidstepladsen. Fik dog kæmpet sig op, men senere kørte han i gruset, men fuldførte og endte som nr. 8. Hayden kørte af banen på 2. omgang og lavede en saltomortale over hegnet, der omkranser banen, men slap tilsyneladende uden alvorlige skader.

I Moto2 er tingene efterhånden afgjort med Marquez' 48 points forspring til Espargaro med kun 4 løb tilbage. Og Marquez solder det ikke væk, men holder sig heller ikke tilbage og kæmper som en vild med de andre om sejren, især Iannone, som han byttede plads med adskillige gange i dag, i kampen om føringen. Men en hel flok lå samlet i front og den mindste tøven betød placeringsskift. Til sidst fik Espargaro muligheden for at komme i spidsen og fik et lille hul, der holdt hjem. Marquez tilkæmpede sig 2. pladsen foran Redding, der snuppede den sidste podieplads for Iannone.

I Moto3 fik Vinales endnu et hug i fbm at konkurrere om VM-titlen med sin motorskade, der betød exit fra løbet. Der var mange styrt i dag, bl.a Khairuddin, som ellers markerede sig kraftigt. Folger også helt fremme, men måtte til slut se sig slået af vinderen Salom og 2'er Cortese, der nu fører med 51 points samlet.