Morbidellis Misano magi - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Morbidellis Misano magi

Franco Morbidelli holdt denne weekend pokalen højt, da han på velkendt jord nappede sin første MotoGP sejr hele 2,217 sekunder foran landsmanden Francesco Bagnaia, som fik taget sin podie-mødom.
Steffen F. Olesen
15/09-2020 kl. 10:39

Fra midten af første række strøg Morbidelli ind i løbets første sving i føring foran Maverick Viñales og Fabio Quartararo som, fra deres position i samme række, måtte overlade andenpladsen og tredjepladsen til henholdsvis Valentino Rossi og Jack Miller.

Den ivrige doktor havde tydeligvis en plan for øje i sit hjemland, og var allerede i sving 8 på første omgang oppe og snuse til Morbidelli, som hurtigt lugtede faren, var sen på bremsen og fik lukket døren med et brag.
Det lykkedes hurtigt de to i front, at skabe en del luft ned til Miller på tredjepladsen, imens Viñales og Quartararo hold stand foran Alex Rins og Joan Mir.
Maverick Viñales havde som den eneste rytter i feltet valgt, at køre på et hårdt Michelin bagdæk og det var tydeligt at se, at det krævede en del mere at få varme i netop denne gummiblanding end hos konkurrenterne på blødere dæk.

Stille og roligt faldt kørerne ind i deres rytme, og Miller spolede sig roligt men sikkert ind på duoen i front, imens Viñales og resten af drengene lå et par tiendedele længere bagude.
Apropos Miller, så satte hans teamkammerat Bagnaia den ene hurtigste omgang efter den anden, og den skadede italiener var pludselig i hælene på Viñales, Quartararo, Rins og Mir.
På løbets syvende omgang så Quartararo sit snit til at liste forbi Viñales i sving 14, og publikums øjne – som ellers var låst fast på kamphanerne i front – drejede hurtigt over på den førende i den samlede stilling, da han i sving 4 på efterfølgende omgang, var lidt for sen på bremsen og måtte mide i asfalten.
På trods af, at Quartararo hurtigt var tilbage på hesten, befandt han sig nu på 20. pladsen.

Fremme i spidsen holdt Morbidelli krampagtigt fast i førerpositionen med Rossi lige i hælene, og ligeledes Miller på tredjepladsen. Men bag dem åbnede Francesco ’Pecco’ Bagnaia op for Ducatiens brutale moment, og strøg forbi Viñales ned af den bagerste langside ind i sving 11.

På efterfølgende omgang fik Morbidelli skabt cirka et sekunds luft ned til den neon gule veteran, samtidig med at Pecco og Rins fortsat øgede deres presset på forankørende konkurrent.
Miller døjede tydeligvis med at opretholde tempoet, og det varede ikke længe inden Alex Rins trykkede på aftrækkeren og smuttede forbi i sving 2. Blot seks sving senere måtte Miller også bukke under for presset fra Bagnaia, som nu lå på fjerdepladsen bag Rins.

Med tolv omgange tilbage var Rossi under stærkt pres fra Rins og Pecco, hvilket tillod Morbidelli at øge sit forspring til imponerende 1,7 sekund.
Med 11 omgange tilbage lå Rins og Bagnaia under et sekund efter den ni dobbelte verdensmester, og hermed var kampen om podiet for alvor skudt i gang. Blot en omgang senere var hullet barberet ned til et halvt sekund.

Ind på løbets sidste ti omgange var Joan Mir smuttet forbi Jack Miller, og de to lå nu 1,9 sekund bag kampen om en podieplacering, hvor Rins og Bagnaia nu lå maget tæt på Valentino Rossi. Ikke fordi Rossi var faldet af på den, men simpelthen fordi Rins og Bagnaia konstant øgede deres tempo efter at have låst sig fast på doktoren.
I jagten på nummer 46 lykkedes det Bagnaia, at liste sig inden om Alex Rins i sving 11 og der skulle ikke gå mere end en omgang, før den gale Suzuki-rytter – der for kun en måned siden brækkede et ben – også gjorde kål på Rossi.

På dette tidspunkt havde Mir fået godt gang i raceren og spolede sig ind på trioen foran ham, og afstanden til teamkammeraten var nede på kun 1,4 sekund, men samtidig så det ud til at kampen om skamlens øverste trin var faldet til jorden; Morbidelli havde en sød sejr i sigte med hele 2,8 sekunder ned til nærmeste rival.

Med seks omgange tilbage udspillede der sig en kamp mellem Rins og Rossi. Rins fik god fart i hjulene ned af langsiden og kom da også op på siden af den garvede racerkører, men Rossi sørgede med det samme for, at få lukket den lille mulighed der var for at miste sin placering. Alt dette mens Mir nu kun lå ét sekund bag dem.
Ud på de sidste fem omgange hold Rossi godt fast i sin tredjeplads og opretholdt en rigtig flot defensiv strategi.

Mod løbets afslutning fik Alex Rins en rodeo-tur i udgangen af sving 15, hvilket resulterede i, at han kom en smule for bredt gennem sving 16, og derfor åbnede op for at Mir kunne smutte forbi ned mod sving 1.
Mir var nu på en mission, da han havde sæsonens anden podieplacering inden for rækkevidde; han skulle blot besejre Rossi.
Valentino Rossi var stærkt fokuseret på at avancere og nappe andenpladsen fra Pecco, men i kampens hede blev han sat på plads af bagfrakommende Mir. Spanieren trak et formidabelt es ud af ærmet i sving 10, og kravlede således op på tredjepladsen.
Rossi besluttede sig for at give den et sidste skud i hårnålen, men kom desværre lidt for bredt ud af foregående sving og hermed gik håbet om podieplacering nummer 200 tabt.

Franco Morbidelli trillede over målstregen som førstemand efterfulgt af henholdsvis Francesco Bagnaia, Joan Mir og til sidst en slukøret Valentino Rossi.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start