Dakar: Mit eget Dakar vundet - Personlig sejr
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mit eget Dakar vundet

En kæmpe personlig sejr
Jes Munk
15/01-2012 kl. 19:45

Søndag 15. januar

1. etape: Pisco – Lima Road connection: 134 km – Specialprøve: 29 km – Road connection: 120 km – I alt: 283 km

Når man kommer i mål i Dakar løbet, er selve stillingen ikke vigtig. Fra den første til den sidste har alle vundet: vundet over forhindringerne, over terrænet, over sig selv. At komme over målstregen i Lima efter 8000 km’s kørsel er en kæmpe personlig sejr.

Fra Argentina gennem det nordlige Chile og Atacama ørkenen ankom Jes Munk i dag til Perus hovedstad Lima efter en kort men stressende specialprøve. ”Det var ren støv, fortalte en bevæget Jes Munk, da han kom i mål sammen med 96 andre ”overlevende”. Jeg er så utrolig glad for at være her. Jeg havde tårer i øjnene, da jeg kom i mål, men der går nok lidt tid inden det går op for mig, hvad jeg i realiteten har præsteret. Jeg har lige afsluttet mit første Dakar rally og det er en oplevelse for livet. Det er svært at forklare hvorfor… og det ville tage for lang tid! Jeg har lært en livs lektion her. Noget af det glemmer jeg måske i morgen, men i dag forstår jeg i hvert tilfælde hvorfor man altid har brug for at komme tilbage til Dakar løbet.

Jeg var fysisk godt forberedt i år, men allerede i 2. etape skadede jeg et ribben og det voldte en del smerter. Dakar er farligt, meget farligere end man kan forestille sig, men jeg er glad for at have været med – og for at har kørt det til ende!

Nu skal der drikkes en øl, og jeg vil også takke mit team: Gilbert og Judith – de har gjort et fantastisk arbejde for at hjælpe mig med at køre dette Dakar fra start til slut. Også tak til Lolo, Mathieu og Mika, hvis motor desværre gik i stykker i går. Det var dejligt at dele hele denne oplevelse med dem. Og nu skal der festes!”

FORELØBIGE STILLING AF SPECIALPRØVEN
1. Pal Ullevalseter (KTM) i 22'26
2. Marc Coma (KTM) + 1'08
3. Stefan Svitko (KTM) + 1'43
4. Gerard Farres (KTM) + 2'01
5. Alessandro Botturi (KTM) + 2'11
43. JES MUNK (KTM) + 10'34

FORELØBIGE SAMLET STILLING
1. Cyril Després (KTM) i 43t28'11
2. Marc Coma (KTM) + 53'20
3. Helder Rodrigues (Yamaha) + 1t11'17
4. Jordi Viladoms (KTM) + 1t40'56
5. Stefan Svitko (KTM) + 1t47'28
52. JES MUNK (KTM) + 15t19'20

Del med en ven

0 personer snakker om “Mit eget Dakar vundet

  1. Fantastisk godt gået. At gennemføre verdens hårdeste rally er en kæmpe sejr uanset placering. Stort tillykke.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start