Med MagaCin til MotoGP på Sachsenring Tyskland - 2018
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Med MagaCin til MotoGP

Turen går til Tyskland
Steffen F. Olesen
24/07-2018 kl. 14:07

Fredag d. 13/7-2018 bippede vækkeuret tidlig morgen for 4 knægte i det Nordjyske. Med godt 1000 kilometer foran os blev der kl 04:00 fjernet søvn fra øjnene, trukket i læder tøjet, trasket ud i garagen, og fyret op under cyklerne. Den årlige MotoGP tur skulle i år føre slænget til Sachsenring i det østlige Tyskland.

En ting er at se racerløb i flimmeren, eller måske endda overvære et event på en af de nærtliggende baner. En helt anden ting er det altså at være fysisk til stede når de hårde drenge piner deres maskiner i jagten på sejr. Tilstedeværelsen giver mange indtryk som ikke opleves hjemme fra stuen. Der er en helt speciel stemning, når de ofte op mod 100.000 tilskuere, udtrykker deres begejstring for denne fantastiske sportsgren.

Når de mange tilstedeværende springer jublende op fra deres pladser, vifter med flag og stikker ild til røgbomber i alle regnbuens farver, kan det til tider være besværligt at se hvad der egentlig foregår på banen. Heldigvis er der opstillet storskærme og får man sig placeret strategisk korrekt, er det faktisk muligt at følge godt med i løbet, til trods for de visuelle forhindringer.

Men kan man så ikke lige så godt se det hjemme i fjerneren? Jo, det kan man da, men der er bare så meget mere til det, end at se selve løbet. Atmosfæren, lugten, farten og ikke mindst lyden kan på ingen måde beskrives, det skal opleves! Er du da fuldstændig bindegal hvor kan de GP cykler larme!!! Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Maskinerne skriger med op mod 115db når de brager forbi, og det lyder for fedt! Her vil mange nok sige at de ofte har oplevet støj der var lige så høj, men den frekvens der skydes ud af røven på de her motorcykler, skærer sig altså usædvanligt dybt ind i trommehinden.

Du får lige 2 gode råd med på vejen, til hvis du en dag tager til MotoGP… HUSK ørepropper og køb for guds skyld aldrig plads på overdækkede tribuner. Selvom det måske er rart at sidde i læ for både dårligt vejr og høj sol, bliver man altså straffet på det groveste inde i sådan en tribune. Afskærmningen omkring og over tribunen fungere simpelthen som en kæmpe forstærker.

Løbsdagen oprandt og vi indtog vores nøje udvalgte placering hvor vi kunne se både bane og storskærm. Starten gik og her stod vi så, med vores nyindkøbte hatte, i 35 graders skyfri solskin, og overværede løbet. Hold nu k*** de går til stålet de drenge. Med blot 3 omgange tilbage af løbet besluttede vi os for at luske afsted inden de 99.996 andre tilskuere fik samme idé.

Kørte i så sammenlagt 2000 km for at overvære et løb og ikke se slutningen!? Ja det gjorde vi. Hellere det end at sidde i kø de næste 4 timer, når hele flokken skal ledes ud af den lille by, gennem snævre stræder. Og det fulde løb skulle jo nok alligevel poppe op på skærmen efter hjemkomst, for man har trods alt det bedste udsyn til et sådan løb gennem en TV skærm.

Afslutningsvis kan jeg sige følgende til dig der overvejer at tage af sted til et af de kommende løb. KOM AFSTED! Det er en oplevelse for livet.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start