Marquez tager overlegen sejr i America's GP 2018
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Marquez tager sin 6. sejr i streg på COTA

Løbsledelsen svinger pisken
Steffen F. Olesen
23/04-2018 kl. 12:09

Spændingen stiger op til America's GP da løbsledelsen på baggrund af sidste løb har offentliggjort at al uforsvarlig kørsel vil blive straffet med hård hånd. Marc Marquez har vundet de sidste 5 løb på Circuit Of The Americas, og går uden tvivl efter toppen af skamlen endnu en gang.


Løbet:

Viñales starter fra pole position foran Iannone, Marquez, Rossi og Lorenzo i 6. startposition. Da fløjten lyder er Iannone første mand gennem sving 1, med Marquez lige i hælene. Viñales har placeret sig som nummer 3, Crutchlow på 4. Zarco er 5. mand og Rossi er sidste mand i top 6. Efter blot en halv omgang avancerer Marquez til førerposition. En kamp udspiller sig mellem Rossi og Zarco, som næsten ender i kollision mellem de to. Vinderen af dysten bliver Rossi, som herved placere sig på 5. pladsen. Kort efter smutter Rossi inden om Crutchlow, hvilket sender Crutchlow ud i en bred linje, der tillader at også Zarco kan rykke forbi.

Oppe i front giver Iannone sin maskine alt hvad den kan magte, kaster lidt rundt med bagenden i en sygt hård nedbremsning forbi løbets førende Marc Marquez. Iannone kommer for hurtigt ind i kurven, hvorved Marquez blot skal holde sin linje og igen lægge sig i front.  

Crutchlow forære 6. pladsen til Dovizioso efter en mindre fejl og lidt længere fremme jagter Rossi teamkammeraten Viñales på 3. pladsen. De to Yamaha'er der leger katten efter musen, haler ind på Iannone på 2. pladsen. De er nu så tæt på, at Viñales får muligheden for at passerer Iannone og placere sig på 2. pladsen. 

Manden i front, Marc Marquez, kører sit helt eget løb flere sekunder foran sine konkurrenter.

Cal Crutchlow, som tidligere blev skubbet ud af top 6, har pludselig fået god vind i sejlene. Han avancere fra 7. til 5. ved at overhale både Dovizioso og Zarco, men begår endnu en fejl, og må igen tilbage på 7. pladsen.

På omgang 9 – 11 ser vi tre styrt. Crutchlow smider cyklen i sving 2, og Hafizh Syahrin udgår i sving 1. Alex Rins styrter fra sin 8 plads i sving 12, og placere sin cykel midt på kørebanen, hvorfor et par af de bagvedkørende må ty til knivskarpe undvigemanøvrer. Det lykkedes alle at komme sikkert forbi ulykkesstedet.

Hen mod slutningen af løbet slipstreamer Dovizioso forbi Zarco ind i sving 12 og indtager 5. position. Marquez som har kørt solo i front det meste af løbet, har på løbets sidste omgang, overskud og tid nok til at vinke til publikum gennem de sidste sving.

Marquez tager sin 6. sejr i streg her på “COTA” efterfulgt af henholdsvis Viñales, Iannone, Rossi, Dovizioso og Zarco.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start