En milepæl for Honda - Marquez tager sejr nr. 300
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Marquez tager Honda's sejr nr. 300

En milepæl for Honda
Steffen F. Olesen
19/05-2019 kl. 22:20

Marc Marquez kørte sig denne weekend til Honda’s gran prix sejr nummer 300, og løbet på Le Mans gik ikke kedeligt for sig.

Allerede under warm-up’en var der stor drama, da Karel Abraham (Reale Avintia Racing) og Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) styrtede under indstyring i sving 3. Det lykkedes Joan Mir at komme hurtigt tilbage til pitten, og komme ud tidsnok til at deltage i løbet.

Sagen var en anden for Karel Abraham som efter sort flag måtte trække sig, da han forlod pitten efter løbslederen havde krydset målstregen på første omgang.

Fra løbsstart strøg Marc Marquez frem fra pole position, med Danilo Petrucci lige i hælene. De to sloges gennem løbets første sving. Deres cykler var nærmest som smedet sammen ind i sving 3, og det lykkedes med nød og næppe Marc Marquez at holde Ducati’en bag sig gennem det lumske venstre-højre stykke.

Snart blev Danilo Petrucci godt og grundigt presset af Jack Miller, som tvang sig forbi og låste sigtekornet på løbets leder – Marc Marquez.

Og det varede ikke længe før det halve sekund op til Spanieren i front var historie, da Jack Miller bankede løbets hurtigste omgang af, og smuttede inden om Marc Marquez i sving 3 på løbets femte omgang.

2 omgange senere svarede #93 igen, og forsøgte sig forbi Jack Miller, men de begge kørte bredt, og Jack Miller fik mulighed for at skære inden om Marc Marquez, for igen at lægge sig i front.

I sving 6 på samme omgang havde Marc Marquez fået nok af Miller's julelege, og listede sig inden om Ducati'en i sving 6.

Længere tilbage i rækken gnubbede Francesco Bagnaia (Pramac Racing) og Mavarick Viñales (Monster Energy Yamaha) albuer, og de begge måtte en tur af cyklerne.

Også Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) snublede på denne omgang, men heldigvis lød meldingen ”Riders OK” for dem alle.  

Pludselig gjorde Andrea Dovizioso og Valentino Rossi deres indtræden i toppen af feltet.

På dette tidspunkt i løbet begyndte det at gå rigtig godt for den regerende verdensmester, som nappede en tiendedel her og der, imens han langsomt øgede afstanden til nærmeste konkurrent. I den forbindelse gjorde Marc Marquez kål på løbets hidtil hurtigste omgangstid.

Ved løbets 15. omgang stod det klart, at Marquez med øgende afstand ikke havde i sinde at falde tilbage på 2. pladsen igen. Det var altså nu en kamp mellem Jack Miller, Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci og Valentino Rossi på 5. pladsen.

Med 11 omgange tilbage havde Marc Marquez øget forspringet til 2 sekunder, og på denne omgang så Andrea Dovizioso sit snit til at nappe 2. pladsen, da Jack Miller kom bredt gennem sving 7.

Også Danilo Petrucci så ud til at have fundet en god rytme. Med Jack Miller for øje og 8 omgange tilbage, gjorde han sit træk.

Et par omgange senere satte Danilo Petrucci kursen mod 2. pladsen i sving 3, men kom for hurtigt ind i svinget, og måtte blive på sin pind.

Petrucci forsøgte flere gange at avancere over løbets sidste omgange, men var ikke i stand til at holde sig foran.

Samtidig i front havde Marc Marquez opbygget et forspring på hele 4 sekunder, som han opretholdt til løbets afslutning.

Andrea Dovizioso var i stand til at holde Danilo Petrucci bag sig, og sikrede sig 2. pladsen.

Det lykkedes ikke for Valentino Rossi at komme forbi Jack Miller, trods kamp, og The Doctor måtte derfor nøjes med en 5’er. Pol Espagaro kørte sig ind på 6. pladsen, hvilket er sæsonens bedste resultat for Red Bull KTM Factory Racing.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start