Marquez springer på Ducati - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Marquez springer på Ducati

Marc Marquez tager plads i sadlen hos Ducati ved siden af sin lillebror i 2024.
Steffen F. Olesen
13/10-2023 kl. 08:57

Det har været et par spændende uger i kongeklassen, hvor rygterne i weekenden op til oktober måned gik på, om Marquez ville forlade Honda til fordel for Ducati.

Rygter som i nogen grad blev bakket op af Marquez’ uvilje til at udtale sig, af Ducati chefens udtalelser til det italienske medie Sky Sport Italia, og ikke mindst det faktum, at Marquez havde planlagt et møde med de høje herrer fra Honda i forlængelse af eventet på Motegi.

Og der skulle da heller ikke gå ret mange timer før det blev offentliggjort, at Marc Marquez og Honda Racing Corporation går hver til sit ved sæsonens afslutning.
Men det stod stadig ikke klart, om den lille lynhurtige spanier med otte hakker i VM-bæltet faktisk ville sigte i retning af Ducati… Før nu.

I løbet af dagen i går lagde Gresini Racing nemlig nedenstående besked ud på flere sociale platforme:

Derved indtager Marc Marquez igen garageplads lige ved siden af sin lillebror Alex, ligesom det skete ved Repsol Honda tilbage i 2020 for en stund, før Marc måtte udgå grundet omfattende skader på den ene overarm, og Alex kort efter rykkede videre til LCR Honda.

Men nu kører brødrene altså inden længe under samme faner endnu en gang, og den ældste Marquez er spændt på fremtiden: “Jeg er spændt på denne nye udfordring. Det var ikke en nem beslutning, for det er en stor forandring på alle måder. Men nogle gange i livet er det vigtigt at komme ud af sin komfortzone og sætte sig selv i nogle situationer, for at blive ved med at vokse. Cykelmæssigt ved jeg, at jeg bliver nødt til at tilpasse min kørestil til et par ting, og det bliver ikke nemt. Men jeg er også sikker på, at hele Team Gresini vil hjælpe mig meget. Jeg kan ikke vente med at lære holdet at kende og begynde at arbejde med dem.”, siger Marc Marquez i en officiel udtalelse.

Der eksisterer også en lidt interessant video af man på MotoGP’s Facebook side – der desværre ikke kan deles her – hvori Marquez taler om, at de seneste par uger naturligvis har været emotionelle, men at han ikke kunne se sig selv blive hos Honda af den grund, at det var blevet for stor en tryghed for ham.
Så for at komme tilbage til et sted, hvor det handler om glæden ved at køre motorcykel, fremfor tryghed og en stor fed løncheck, var et skift altså den rigtige løsning.

Og hos Ducati er man mildest talt også begejstrede over, at få Marc Marquez i sadlen ved siden af Alex: “Dette er et historisk øjeblik for Gresini-familien. Det faktum, at Marc Marquez vælger at køre med os i den kommende sæson, er helt fantastisk, og jeg er ekstremt glad for at kunne gøre det officielt. På mindre end en sæson kom vi virkelig tæt på hans bror, og vi vil byde Marc velkommen på samme måde, da vi er sikre på, at han har alt potentiale til at være konkurrencedygtig på GP23 fra start.”, siger Gresini Racings ejer Nadia Padovani.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start