Episk mesterskabs-fight mod den hårdtslående rookie
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Marquez sejrer i episk Quartararo kamp

Spanieren måtte kæmpe hårdt da rookie'en Fabio Quartararo førte det meste af løbet, før de mødtes i et opgør i løbets sidste sving.
Steffen F. Olesen
06/10-2019 kl. 14:20

Spændingen steg da lamperne slukkede og Fabio Quartararo fra sin pole position strøg mod løbets første sving, alt imens Marc Marquez – der var på en vigtig mission – var meget tæt på at kollidere med Franco Morbidelli på den korte strækning ned mod sving 1.

Også Maverick Viñales lavede en formidabel start og strøg frem på tredjepladsen, skarpt forfulgt af Andrea Dovizioso på fjerde.

Som kørerne fandt deres placeringer, var det tydeligt at Fabio Quartararo ikke ville lade Marc Marquez komme til kronen uden kamp. Men stædig som Marc Marquez er hang han på, og snart satte de 2 nogle rigtig gode omgangstider. Valentino Rossi var smuttet forbi Joan Mir i banens sidste sving og lå således på 6. pladsen, imens Alex Rins lurede i baggrunden.

Længere tilbage i feltet blev finske Mika Kallio ramt af uheld, da han styrtede i sving 8 og måtte udgå.

På omgang nummer 7 var Maverick Viñales trådt ud af kampen om podieplaceringer, da han gennem de første omgange efter sigende ikke kunne følge fordi cyklen var fuldt tanket. Det er vildt at tænke på at vi er nede i så små marginaler, at det her noget at sige om tanken er halvt eller helt fuld.

Andrea Dovizioso havde på dette tidspunkt ikke formået at avancere yderligere, men havde trods alt lagt omkring et halvt sekunds afstand ned til Franco Morbidelli, imens Valentino Rossi var under hårdt pres fra bagvedkørende Joan Mir og Alex Rins.

Danilo Petrucci faldt tilbage på 9. pladsen, men der var over 2 sekunder ned til Aleix Espagaro på 10 pladsen.

På omgang 10 og 11 skete der noget uvist, der gjorde at Valentino Rossi sænkede sit tempo gevaldigt, og blev overhalet af både Alex Rins og Joan Mir, hvor sidst nævnte smuttede forbi i sving 3.

Den 40 år gamle italienske fuldblodsracerkører – med hele 9 verdensmesterskaber på CV’er – fandt farten igen, men med 1,7 sekund op til nærmeste Suzuki virkede opgaven næsten umulig.

Da Alex Rins kom ud i fri luft, satte han jagten ind på Franco Morbidelli.

Halvvejs gennem løbet var luften mellem Fabio Quartararo og Marc Marquez ikke eksisterende, og den lille spanier – der havde endnu en verdensmesterskabstitel i sigte – satte Honda’en i hvad MotoGP journalisterne kalder ”stalking mode”. Det så nærmest ud som om at Marc Marquez havde opdaget en jydekrog bag på Fabio Quartararo’s motorcykel, og havde hægtet Brenderup-Honda’en på.

Men på efterfølgende omgang besluttede Fabio Quartararo sig for at ryste myren af krogen, og skruede markant op for tempoet. Ham Fabio Quartararo har altså det de danske TV-producenter ville kalde X factor.

Bag giganterne i front lå Maverick Viñales på lur, da han for 3. gang i dette løb satte personlig bedste tid.

På omgang 15 lykkedes det Alex Rins at smutte op på femtepladsen, da han bragede forbi Franco Morbidelli, som ellers kørte et meget solidt løb i top-6. En placering som han havde holdt på hele weekenden.

Bag dem viste skuffelsens ansigt sig da Aleix Espagaro resignerede, men der er ofte to sider af et ansigt, og det stik modsatte viste sig da Takaaki Nakagami derfor – helt gratis – fik opgraderet sin placering, hvilket bragte ham ind i top-10.

Da løbet nærmede sig enden og Fabio Quartararo og Marc Marquez havde leget fangeleg over næsten 23 omgange, besluttede Marc Marquez sig for at gør alvor af legen i sving 3, men farten var for høj og han kørte bredt, hvilket tillod Fabio Quartararo at liste tilbage i førerposition.

Tilskuerne stod på det yderste af deres tæer – og undertegnede var da også tilpas meget på kanten af sofaen til at konen blev småirriteret – da det på løbets sidste omgang var alt eller intet.

Marc Marquez forsøgte igen i samme sving som på omgangen før, og denne gang lykkedes det. Han dykkede ind mod apex hvor han åbnede op for gassen, og blæste hen mod sving 4 med et billede af kronen på nethinden.

Fabio Quartararo havde været utrolig stærk i banens sidste sektor løbet igennem hele løbet, og det skulle blive spændende at se om han i sidste øjeblik kunne vælte Marc Marquez af pinden.

Fabio Quartararo var konsekvent senere på bremsen end Marc Marquez, og kom derfor meget tæt på i hvert eneste sving, for til sidst i sving 12 at give det et skud. Den enorme mængde tilskuere så til da Fabio Quartararo skar inden om Marc Marquez, og efterfølgende kom ud i en lidt bred linje. Og vi der har set et løb eller to gennem de seneste år, er udmærket klar over at Marc Marquez ikke nøjes med en sikker 2’er.

Før Fabio Quartararo kunne nå at glæde sig over igen at være forrest i flokken, rystede Marc Marquez et par ekstra nedlægningsgrader ud af ærmet, og gav Fabio Quartararo tilbage af samme skuffe.

Marc Marquez holdt fast i placeringen, og Fabio Quartararo måtte nøjes med en velfortjent andenplads. Maverick Viñales skulle ikke nyde noget af galskaben, og smuttede ind på en flot tredjeplads, efterfulgt af Andrea Dovizioso på fjerde og Alex Rins som 5’er.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start