Marquez mister COTA kronen - Rins løb med sejren!
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Marquez mister COTA kronen

Alex Rins snupper sin første MotoGP sejr
Steffen F. Olesen
15/04-2019 kl. 20:36

Alex Rins sikrede Suzuki’s første MotoGP sejr siden det britiske gran prix i 2016, i denne weekends Red Bull Gran Prix of the Americas, hvor kongen af COTA (Marc Marquez) styrtede fra førerposition.

Da lamperne slukkede var det Cal Crutchlow, på sin Castrol Honda der var hurtigst på aftrækkeren, men også Valentino Rossi kom ganske fint fra land. De to trak op ad bakken mod sving 1, side om side med manden der startede i pole position – Marc Marquez.

Marc Marquez har tidligere haft rigtig stor succes på netop denne bane, og det var også ham der var den modigste da løbets første sving nærmede sig. Marc Marquez træk i bremsen som den sidste af de 3, og var således første mand gennem sving 1, med Valentino Rossi i hælene og Cal Crutchlow på tredje.

Andrea Dovizioso, som gjorde udgangspunkt i 13. startposition, kørte en formidabel første omgang, og da han trillede ud på 2. omgang lå han på 6 pladsen – flot!

Marc Marquez havde de næste omgange, problemer med at skabe luft ned til Valentino Rossi på 2. pladsen, men efter cirka 5 omgange førte den regerende verdensmester med 1,4 sekund.

Det stod hurtigt klart, at de helt store kampe i dette løb ville omhandle 2. pladsen. 

Kampen om placeringen foregik på dette tidspunkt mellem Valentino Rossi og Cal Crutchlow, men ikke langt bag dem nærmede Jack Miller og Alex Rins sig med hastige skridt.

Duellen sluttede dog tidligt for Cal Crutchlow, da han i sving 11 på sjette omgang, mistede grebet, og måtte forlade løbet.

Uheldet skulle snart vise sig at være starten på et rent ”Honda helvede”, da Marc Marquez, som på niende omgang førte med 3 sekunder, gled af banen i sving 12.

Marc Marquez forsøgte, sammen med de orange klædte lemmings der forefindes i løbsweekender, at løbe maskinen i gang men mislykkedes.  

Umiddelbart efter måtte Jorge Lorenzoudgå. Formentlig grundet problemer med Honda’ens kæde.

The Doctor i sit rette element

Med 10 omgange tilbage var Alex Rins smuttet forbi Jack Miller, og snart stod kampen om kronen mellem Rossi og Rins.

Valentino Rossi pinede sin Yamaha til det yderste, med Alex Rins mindre end et halvt sekund bagefter. Deres afstand til Jack Miller på tredje pladsen var da på den gode side af 2 sekunder.

Al fokus var nu på de to i front.

Med blot 4 omgange tilbage lå Valentino Rossi stadig i front, indtil de ramte sving 7, hvor Alex Rins gjorde entré.

Valentino Rossi forsøgte i sving 12 at generobre føringen, men kom for hurtigt ind i svinget, og missede sin linje.

Dette gav Alex Rins et lille forspring på 0,7, men Valentino Rossi kæmper som bekendt til det sidste, og der var nu kun 2 omgange tilbage.

Den 40 år unge Italiener hentede 0,1 sekund i hver af de 2 første sektorer, og i sektor 4 var hullet indsnævret til 0,2 sekund.

Men da omgangstælleren ramte 0, havde Valentino Rossi endnu ikke formået at avancere.

Alex Rins tog herved sin første sejr i MotoGP, og blev samtidig den første til at sejre på Circuit of the Americas i alle klasser.

Valentino Rossi måtte i denne omgang nøjes med 2. pladsen, og herved ikke tage sin GP sejr nr. 90, som han have håbet.

7,9 sekunder efter trillede Jack Miller over stregen, og nappede sit første podie for Ducati, og en vel fortjent 4. plads gik til Andrea Dovizioso.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start