Rossi må se sig slået af sin teammakker Lorenzo
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Marc vinder på hjemmebane i Spanien

Rossi må se sig slået af sin teammakker Lorenzo
Flemming Truelsen
26/09-2016 kl. 11:56

Marc Marquez vandt et superspændende løb i weekenden på MotorLand Aragon i spanien og udbyggede dermed sin føring til nummer to, Rossi. Rossi kæmpede en brav kamp, men Lorenzo på en tør hjemmebane er ikke til at bide skeer med, så han måtte tage til takke med en tredje plads.

Marc fik en super start fra pole, men superstarter Lorenzo fulgte godt med og fik mast sig indenom i første sving. Det kom til lidt berøring mellem de to og midt i tumulterne fik Vinales lige sneget sig indenom. Der var ingen tvivl om at de lokale matadorer kendte banen godt og vidste præcis hvor man kunne klemme sig igennem.

Føringen holdt dog ikke længe og efter kort tid havde Marc presset sig i føringen af den 8 mand store frontgruppe. Kort tid efter fik han dog presset sit forhjul lidt for hårdt og måtte lave en af hans sædvanlige supermands handlinger for at få trukket cyklen på hjulene igen. Det så ret harmløst ud på skærmen, men enhver der har prøvet en seriøs forhjulsskrider ved at det er ikke noget man bare lige gør!

Efter et lille udslag på banen var han retur igen og hele miseren havde kun kostet ham et par pladser og dermed lå han nu nummer 5 igen. Godt for det for ellers var spændingen i løbet nok dalet en del. Vinales blev den nye mand i førertrøjen efter den manøvre. Rossi besluttede sig for at det nu måtte være tiden til at komme videre og han fik presset sig forbi Lorenzo og efterfølgende Vinales. Det blev en lidt hård manøvre og Vinales måtte lige rette cyklen op for at give plads til veteranen.

Bagved er Marc kommet i fart igen får presset sig forbi Lorenzo. Vinales prøver at genfange Rossi, men får oversatset og straks er Marc forbi igen og nu på anden pladsen med et halvt sekund op til Rossi. Få omgange senere får Marc overtaget føringen og med små ti omgange igen forsvinder Marc stille og roligt i horisonten for at tage en sikker sejr på hjemmebanen, Aragon.

Med 5 omgange igen er Lorenzo og Vinales begyndt at hale sig ind på Rossi, som har problemer med hjulspin på sin Yamaha. Med to omgange igen går Lorenzo forbi og selvom Rossi prøver at bide igen, kan han ikke lave en succesfuld kontra manøvre. Til sidst for han oversatset og bremset for sent ind i et sving. Det betyder en lille omvej rundt på banen og så er Lorenzo sikret andenpladsen.

Vinales kørte et flot løb på Suzukien og holdt sin fjerdeplads hele vejen hjem med  Cal Crutchlow og Dani Pedrosa i mål efterfølgende. Aleix Espargaro vandt over brormand Pol Espargaro og Andrea Dovizioso der til sidst fik brugt sine dæk op på Ducatien og matte lade sig falde tilbage i feltet.

Nicky Hayden var stand-in for Jack Miller og var i stand til at køre en hæderlig placering hjem som nummer 15 på trods af at han aldrig havde prøvet cyklen før.

Næste løb bliver på Ring Motegi og med en Marquez der lader til at være tilbage i topform og nu med en solid 52 points føring, bliver det spændende at se om hans rivaler kan skubbe ham af podiet.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start