World Superbike: Lowes gav Rea kamp til stregen
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Lowes gav Rea kamp til stregen

Weekendens sidste Superbike løb endte i et dragrace mellem Kawasaki Racings Alex Lowes og Jonathan Rea.
Steffen F. Olesen
04/03-2020 kl. 05:00

Jonathan Rea startede løbet fra pole position, men blev allerede ved sving 1 passeret af holdkammeraten Alex Lowes, da det nyeste medlem i Kawasaki familien smuttede forbi på ydersiden. Michael Van Der Mark forsøgte i sving 2 også uden om Jonathan Rea, men kort efter måtte han levere placeringen tilbage til Rea.

Det forreste felt bestod over den første halvdel af løbet af ti kørere som alle kæmpede for at indtage førerposition, og femdobbelte verdensmester – Jonathan Rea – kørte over løbets første halvdel under kontrolleret tempo, i et forsøg på at spare på gummiet rundt på den ekstremt krævende Philip Island bane, og noget tydede på at Rea’s strategi med at spare på dækkene gav pote. 

Han var dog hen mod løbets ende ikke i stand til at holde holdkammerat Lowes bag sig. Alex Lowes listede sig med kun to omgange tilbage ind i Jonathan Rea’s slipstrem hen ad langsiden, og trykkede på aftrækkeren umiddelbart inden sving 1. Den grønne duo kæmpede hårdt over de næste to omgange, og i et splitsekund så det ud til at Rea ville gå forbi Lowes i løbets sidste sving, men det lykkedes altså Lowes at forsvare sin position.

Tumult sent i løbet mellem Toprak Razgatlioglu og Loris Baz betød at Baz måtte falde ned gennem rækken, for til sidst at slutte foran Sandro Cortese på niendepladsen. Tom Sykes endte løbet som nummer ti, efter at have lavet en køreteknisk fejl på fjerde omgang, hvilket resulterede i at han måtte en kort tur i sandkassen.

Lige bag Tom Sykes sluttede Xavi Fores, der på samme tidspunkt som Sykes og Leon Haslam, var involveret i en hændelse der satte ham et par placeringer tilbage. Leon Haslam’s uheld skete sammen med Michael Ruben Rinaldi på løbets anden omgang. Resultatet blev at Haslem sluttede som nummer 12, og Rinaldi måtte udgå.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start