WorldSBK's sidste løb aflyst, banen står under vand
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Losail International Circuit står under vand

Sæsonens sidste WorldSBK løb aflyst
Steffen F. Olesen
27/10-2018 kl. 21:40

Bane: Losail International Circuit i Qatar

En emotionel weekend for den tidligere verdensmester Tom Sykes, havde kun ét mål for øje inden han siger farvel og tak til Kawasaki. 

Sykes ønskede at afslutte samarbejdet med Kawasaki på bedst mulig vis, med den grønne så langt fremme i feltet som muligt. Sykes udtaler at han er taknemmelig for de muligheder Kawasaki har givet ham. Og det forholder sig faktisk således at Sykes, blandt top rytterne i WorlsSBK klassen, er blevet døbt Mr. Kawasaki.

Kawasaki har meldt tilbage til Sykes at også de er meget taknemmelige. Taknemmelige for alle former for input der måtte hjælpe med fremtidig udvikling.

Løb 1:

Tom Sykes holder i pole få meter foran, den snart tidligere teamkammerat, Jonathan Rea. I 3. og 4. startposition har vi Alex Lowes og Eugene Laverty. Afslutningsvis indtager henholdsvis Lorenzo Savadori og Xavi Fores femte og sjette position.

Starten går og de to grønne bæster skyder begge fantastisk flot ud af starthullerne. Jonathan Rea er første mand gennem sving 1 skarpt forfulgt af Tom Sykes. Bag dem har vi Lowes, Laverty, Fores og Melandri.

Allerede hen over den første omgang begynder Jonathan Rea lige så stille at trække fra. Men ikke på samme måde, som vi efterhånden en del gange har set gennem de sidste par sæsoner. Rea åbner et hul på cirka 1 sekund ned til Tom Sykes på 2. pladsen og bliver foreløbigt der.

Ud på omgang 2 har Eugene Laverty lagt sig i Alex Lowes' slipstrøm, og får derved mulighed for at liste sin Aprilia op på 3. pladsen. For en stund ser det ud til at Laverty får mulighed for at avancere endnu en gang, da Sykes kommer alt for hurtigt ind i sving 1. Men Sykes får styr på krikken og lister lige så fint ind i sporet igen, hvorfor Laverty må blive på 3. pladsen.

Hen over løbets næste 4 omgange forsøger Lowes at komme tæt nok på Laverty til at generobre sin tidligere placering. Det lykkedes kort varigt på omgang 6. da han ser sit snit til at smutte inden om, men blot 2 sving senere kommer Laverty igen.

På den efterfølgende omgang lykkedes det endnu engang Lowes, efter utallige forsøg, at komme forbi Laverty, og han formår endda at lægge en del afstand til rivalen.

Med 10 omgange tilbage styrter Camier fra sin 14. plads og udgår.

På omgang 9 lykkedes det igen Laverty at passere Lowes. Han trækker nøjagtig samme kort som i starten af løbet, lægger sig i slipstrømmen op ad langsiden og overhaler.

Alt dette sker samtidig med at de 2 Kawa'er hygger sig i front. Jonathan Rea har lagt en smule mere afstand til Tom Sykes på 2., og bag dem er der nærmest en dagsrejse ned kamphanerne på 3. og 4.

Alex Lowes prøver gang på gang, med løs bagende, at finde vej forbi Laverty men mislykkedes. Først på løbets allersidste omgang lykkedes det, da Lowes ser sit snit til at snige sig inden om i sving 4 hvor der faktisk nærmest ingen plads er. Meget lidt plads betyder naturligvis en lidt skæv linje som tillader Laverty at komme igen i sving 6.

Men med en podie placering i puljen satser Lowes hele pakken og bremser sig forbi Laverty i sving 12, hvilket er et noget usædvanligt sted at overhale på denne bane.

Laverty er lige i hælene på Lowes helt hen mod løbets sidste sving, hvor Aprilia'en laver en ordentlig skrider på bagenden, hvilket betyder at Lowes beholder sin 3. plads.

Cirka midtvejs på løbets sidste omgang laver Fores en kæmpe fejl og må opgive sin 5. plads, hvorefter han rykker ned på 13. pladsen.

Jonathan Rea napper sin 11. sejr i streg efterfulgt af Tom Sykes, som kan være ikke mindre end tilfreds med resultatet. Alex Lowes tager en helt fortjent 3. plads og Eugene Laverty må nøjes med 4. pladsen. Marco Melandri fik kørt sig ind på 5. pladsen og takket være Fores' fejl, får Loris Baz muligheden for at afslutte top 6.

LØB 2 AFLYST!!

Grundet en kraftfuld regn- og sandstorm der tidlig lørdag morgen ramte Losail banen i Qatar, besluttede løbsledelsen at aflyse sæsonens sidste løb.

Det betyder at Jonathan Rea slutter Sæsonen på toppen med 545 point og 17 sejre. Chaz Davies tager 2. pladsen i den samlede VM stilling med 23 point ned til Michael Van Der Mark på 3.

Herunder finder du løbsledelsens forklaring på hvorfor weekendens sidste løb blev aflyst, til trods for at der få timer tidligere blev afholdt et succesfuldt WorldSSP løb. 

Race direction statement: “Following the World Supersport race, the safety commission (FIM, Dorna WSBK Organization and SBK® riders) met. Due to an increase of standing water, as well taking into account the difference between power and tyres of WorldSBK and WorldSSP bikes, this led us to decide racing would not be safe in these conditions.”


Når man Googler Losail International Circuit oplyses der at banen har en kapacitet på 8.000. Mon det angiver antallet af kubikmeter vand der kan være på banen? 

Med denne dårlige vittighed lukker vi ned for endnu en absolut formidabel World Superbike sæson og venter i spænding på hvad næste år bringer!

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start